Fransiz müziğinin güçlü sesi Dany Brillant geliyor

Adını ilk kez “Suzette” adlı parçasıyla dünyaya duyuran Dany Brillant, gerçek adıyla David Cohen, üç ayrı şehirde konser vermek üzere Türkiye`ye geliyor

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Köklerinin, 500 yıl evvel  İspanya’dan Osmanlı topraklarına göç eden bir aileden geldiğini belirten 1965 Tunus doğumlu sanatçı, yeni albümünün dünya turnesinin ilk ayağında İstanbul Parkorman’da sahne alacak.
8 Haziran’daki İstanbul konserinin ardından, 9 Haziran Cumartesi akşamı dünyaca ünlü İzmirli müzisyen Dario Moreno’nun anısına İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda ilk kez İzmirli müzikseverlerle buluşacak. 11 Haziran Pazartesi akşamı ise Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde Candan Erçetin, konuk sanatçı olarak Dany Brillant’a eşlik edecek. 50’lerin rock tınılarını, swing, mambo ve kulak okşayıcı Küba ritimleriyle harmanlayan Dany Brillant, bugüne kadar sekiz albüme imza attı.
Türkiye konserlerini Erkan Özerman’ın prodüksiyonunda gerçekleştiren sanatçı ayrıca, uluslararası bir yıldız olarak Avrupa ve Amerika’yı kapsayan dünya turnesini ilk kez bir Türk organizatöre emanet eden isim olarak da dikkatleri çekiyor.