Sderot, roketlerin hedefi

Gazze`den, İsrail`in Sderot kentini hedef alan Kassam roketleri mal ve can kaybına yol açtı. Bir hafta içinde 158 roketin atıldığı Sderot kentinde olağanüstü durum ilan edilirken, paniğe kapılan halkın önemli bir kısmı kenti boşalttı. Füzelerin atılmasını önlemek üzere İsrail`in Gazze şeridinde giriştiği operasyona Hava Kuv

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Negev bölgesindeki Sderot kentine yapılan Kassam roketleri saldırılarının yoğunlaşması üzerine toplanan İsrail Güvenlik Kurulu, Hava Kuvvetleri’nin Gazze’deki terör odaklarını vurması kararını aldı.
Gazze şeridinden Sderot’a pazartesi günü 14 roketin fırlatıldığı saldırılarda 32 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. Şarapnelden yaralanan bir kişi ve travmaya giren birçoğu hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından tüm işyerleri kapatıldı, halkın bir kısmı kenti terk etti. Kent hayalet şehre büründü.
İsrail’in havadan saldırılarında Hamas için silah üreten bir fabrika ile İslami Cihad üyelerinin içinde bulunduğu bir araba vuruldu. İsrailli yetkililer, operasyonların terör gruplarının askeri kanatlarına yönelik olduğunu, Hamas’ın siyasi liderlerine yönelik saldırıların planlanmadığını belirttiler. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz; askeri güçlerin, Gazze’deki operasyonlarda Kassam roketlerinin, tünellerde ve sınırlarda gizlenen patlayıcıların tespit edilip imha edilmesi için müdahalede bulunduğunu açıkladı.