Federer Nadal`i durdurdu

Roger Federer, Hamburg Masters finalinde Rafael Nadal`ı yenerek şampiyonluğa ulaşırken, rakibinin toprak kortta 81 maçlık yenilmezliğine son verdi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dünyanın bir numarası Federer, Nadal'ı 2- 6, 6- 2, 6- 0'lık setlerle yenerek Masters serisinin Hamburg ayağında dördüncü kez şampiyon oldu.
Antrenörsüz katıldığı ilk turnuvada Nadal'ın toprak kortta 81 maçlık yenilmezliğine son veren Federer, rakibiyle yine toprakta oynadığı altıncı maçta ilk galibiyetini elde etti.
2004'ün Şubat ayında bir numara olduktan sonra ilk kez üst üste katıldığı dört turnuvadan hiçbirini kazanamayan İsviçreli tenisçi, Hamburg'daki zaferiyle kötü gidişe de nokta koymuş oldu.
Son olarak Federer'i geçtiğimiz ay Monte Carlo Masters finalinde yenen Nadal, toprakta Hamburg'dan önce son mağlubiyetini 2005 yılının Nisan ayında Valencia'da Igor Andreev'den almıştı.
Hamburg'a gelen kadar üst üste 13 toprak kort turnuvası kazanan 20 yaşındaki İspanyol tenisçi, fiziksel açıdan olmasa da psikolojik olarak kendisini yorgun hissettiğini ve Federer karşısında normalden fazla hata yaptığını söyledi:
"Çok fazla maç oynadım, bu kolay değil. Ama Hamburg'da mücadele ettiğim için çok mutluyum, burada hafta boyunca zaman zaman en iyi tenisimi sergiledim. Dünyanın en iyi oyuncusuna kaybettiğim için üzgün olamam."
Roger Federer'in kazanamadığı tek Grand Slam turnuvası Fransa Açık 27 Mayıs'ta başlayacak. Paris'te son iki yıl şampiyonluğa ulaşan Nadal, geçen yıl finalde Federer'i yenmişti.