St. Petersburg`da antisemit cinayet

Uzun süren görüşmeler ve pazarlıklar sonrasında kurulan birlik hükümeti kriz sinyalleri vermeye başladı. İki grup arasındaki çatışmaların artması ile istifa eden İçişleri Bakanı, yapmak istedikleri ile ilgili hiç destek bulamamaktan şikayet etti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Cumartesi günü Yahudi bir öğretmen, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bıçaklanarak öldürüldü. St. Petersburg’daki Yahudi cemaati, cinayetin antisemit bir saldırı olduğunu açıkladı
St. Petersburg şehrinde yerel bir üniversitede biyoloji okuyan ve Yahudi okulunda ders veren 22 yaşındaki Dmitri Nikolasky, yaşadığı apartmanın yakınında bıçaklanarak öldürüldü.  Yüzü ve göğsü birçok kez bıçaklanan Nikolasky’nin katili yaşadığı apartmanın girişindeki güvenlik kamerası tarafından belirlendi ve kısa sürede yakalanıp tutuklandı. 
Yerel Yahudi cemaati, cinayetin antisemit bir saldırı olduğuna inanıyor. Rusya Hahambaşı Berel Lazar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada cinayetin antisemit sebepler yüzünden meydana geldiğinden şüphelendiğini belirtti.  Hahambaşı Lazar, ırkçı saldırganların sert bir biçimde cezalandırılmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da meydana gelen ve birkaç yılda artış gösteren ırkçı saldırıların ulusal bir tehdit olduğunu belirtti.  Putin, polis ve mahkemelerin bu tip saldırıları sona erdirmek için çalışacağını sözlerine ekledi. 
Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen antisemit saldırılar arasında “Heil Hitler” diye bağıran bir adamın sinagoga girerek dokuz kişiyi bıçaklaması, Yahudi mezarlıklarına gamalı haç resmi boyanması, beş gencin Yahudi bir adamı metal bir sopayla döverek öldürmesi gibi olaylar yer alıyor. 
Rusya’da 2006 yılında 50 kişi ırkçı saldırılara maruz kalarak hayatını kaybetti.  Rusya ve Ukrayna ise son üç ayda toplam 200 antisemit saldırı meydana geldi.