“Mucize Yaşamlar” seyircisiyle bulustu

Göztepe Kültür Derneği 18 - 23 yaş arası gençlerinin oluşturduğu Şemeş Bogrim dans topluluğunun Tora`dan dört öykünün anlatıldığı Mucize Yaşamlar adlı gösterisi 3 ve 8 Mayıs tarihlerinde Mustafa Kemal Merkezi`nde sahnelendi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sadece gençlerden oluºan bir grup tarafından tamamen özgün olarak hazırlanan gösterinin yönetmenliğini Sezen Haras, müziğini Mert Oktan, koreografi ve dans direktörlüğünü Lisya Saylağ, senaryosunu Sezen Hara, Nitsa Samur, Lisya Saylağ, Enis Baruh’un üstlendiği Mucize Yaºamlar’da sahnede 60 genç  rol aldı.
Açılıº konuºmasını  yapan İzel Maden, günümüz insanlarının  mutsuzluk nedenlerini, gençlerin ise  efsanevi aºklardan ve yaºattıkları duygulardan  mahrum kaldıklarını belirtti ve yaºanan mucizelerden söz etti.
Gösteri süresince canlı performansla  her bölüm öncesinde Beyaz (Ethel Alfasa), Siyah (Selim Yakar) bireylerin düºtüğü iyi-kötü doğru-yanlıºı ikilemi yansıttıldı. Birinci perdede  “Duyguların Çatıºması” baºlığıyla Noah mucizesi, “Aºk ve Kıskançlık”da ªimºon’un  Dalila’nın ihanetinden sonra Tanrı’dan aldığı güçle sarayı yıkması  “Güç Ve Cesaret” deDavid’in Goliat’a karºı savaºı aktarılmakta.
İkinci perdede ise Özgürlüğe Doğru baºlığıyla Moºe’nın Nil’e bırakılıºından, 10 Emir’in alınmasına kadarki bölüm canlandırılıyor. 
Yaklaºık iki bin kiºi tarafından izlenen  oyunda, gençlerin senkronize dansları, beden dilini iyi kullanmalarının yanı sıra  dekor ve kostümler dikkat çekti. İkinci bölümde yer alan Kızıldeniz’in yarılması canlandırılırken, sahneye getirilen iki dev pleksi panonun  iyi yanında  kalan Ramses ile Moºe’nin ayrılıºı ve sevginin düºmanlığa dönüºmesinin yansıtıldığı; Tanrı’nın ilk kez Moºe’ye konuºması sahnesinde  ºofarların çalınması  tüm izleyiciler tarafından beğeni toplayan bölümlerdi.
İzzet Bahar (Noah), Leon Sarfati (ªimºon), Reni Cemert( Dalila) Lora Kohen Yanarocak(Semidar), Avi Mizrahi ( Kral) Ceki Gözcü (Goliat ve Seti) Zeki Akºoti (Kral ªaul), Ersin Stamati(Moºe), İzzet Zakuto ( Ramses) Lisya Alalu(Yoheved),Betina Pinto (Miryam), Refi Hason( Aaron), Reysi Hazak (Tsipora), Norma Nasi (Bayta), Teri Behiri  (Nefertiti)’yi canlandırdılar.
Dansçıların isimleri ise ºöyle:  Alis Eskenazi, Alis ªaul, Anita Türkmen, Avi Mizrahi, Aydın Trevez, Beliz Bahar, Betina Pinto, Betsy Mitrani, Betty Behar, Ceki Gözcü, Ceki ªohef, Ceysi ªulam, Deniz Biçaçi, Doğan Güner, Ersin Stamati, Eser  Yohay, İdil Kan, İzel Ahitof, İzzet Zakuto, İzzet Bahar, Jenny Razon, Jilda Gönceer, Lena Siyon, Leon Sarfati, Lisya Alalu, Lora Kohen Yanarocak, Melis Taragano, Melis Pinhas, Melisa Sion, Merve Mazon, Moris Soryano, Nitsa Samur, Norma Nasi, Refi Hason, Rei Cemert, Reysi Haak, Sami İpekoğlu, Sandy Syon, Sara Halyo, Selin Alpanda, Selin Bensason, Selin Kasuto, Selin Suri, Semi Siliki, Semih Kastoryano, Sezen Haras, Sibek Beharti, Suzi Sümerlevi, Süzet Hakli Teri Beiri, Yasmin Fresko, Yosi Benzesin ve Zeki Akºoti.
Mucize Yaºamların görüntü ve ıºığından Enis Baruh, ºarkı sözlerini Metin Zonana, Aranjman Nedim Ergil, Treysi D. Aziz, ºarkı direktörlüğünü Treysi D. Aziz, ºarkı sorumluluğunu Nedim Ergil, kostüm tasarımını Nil Zaharya, Kostüm sorumluluğunu Selin Kasuto, Dekor tasarımını Nitsa Samur, sahne düzeni ve dekor sorumluluğunu Sabi Siliki, sahne arkasını Semih Vur, Dıº iliºkilerini Albert Levi, afiº ve logosunu ise İzzet Ers üstendi.
Gösteri sonunda gençler, ekibe destek veren Rozet Hubeº’e bir plaket ve çiçeklerle teºekkür ettiler.
Gösteriyi eºi Recina Haleva ile birlikte ikinci gece seyretme imkanı bulan Hahambaºı Rav İsak Haleva, gösteri sonunda sahneye çıkarak  çok etkilendiğini söyledikten sonra ªemeº Bogrim ekibini ve onlara bu ºansı tanıyan Baºkan İsmail Bahar nezdinde Göztepe Kültür Derneği idaresini kutladı.