Cannes Film Festivali başliyor

Uluslararası Cannes Film Festivali, bu yıl 60. yılını kutluyor. 16 Mayıs Çarşamba günü başlayan festivalde Orhan Pamuk jüri üyesi olarak görev yapacak. Film eleştirmenimiz Viktor Apalaçi festival izlenimlerini gazetemize Cannes`dan aktaracak

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
16 - 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’nin uluslararası jüri üyelerinden biri Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk olacak. 55 filmin yarışacağı festivalin açılış filmi ‘My Blueberry Nights’, kapanış filmi olarak da ‘The Age of Darkness’ gösterilecek. Yönetmen Fatih Akın, Türkiye-Almanya ortak yapımı filmi ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı filmiyle bu yarışmada yer alıyor.  Semih Kaplanoğlu’nun üçlemesinin ikinci filmi ‘Süt’ festivalin ‘Atelier’ bölümüne seçildi. Üçlemenin ilk filmi ‘Yumurta’ ise ‘On beş Yönetmen Günü’ne katılıyor.
Başkanlığını Yönetmen Stephen Frears’ın yaptığı jüri; Maggie Cheung (oyuncu), Toni Colette (oyuncu), Maria de Medeiros (oyuncu-yönetmen), Sarah Polley (oyuncu-yönetmen), Marco Bellocchio (yönetmen), Orhan Pamuk (yazar), Michel Piccoli (oyuncu-yönetmen), Abderrahmane Sissako’dan (yönetmen) oluşuyor.
60. Uluslararası Cannes Film Festivali kapsamında Türkiye’nin özel tanıtımı yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Turkish Cinema in Cannes’ sloganıyla araç giydirme reklamları yapacak.
Festivalin özelliklerinden biri, dünyaca ünlü 35 yönetmenin, Cannes Film Festivali’nin 60. yıldönümü dolayısıyla ortak bir filme imza atacak olmaları.
Cannes’da bulunan film eleştirmenimiz Viktor Apalaçi, festival haberlerini gazetemize aktaracak.