İzmir dünya medyasindaydi

Ankara Tandoğan`da başlayan, İstanbul Çağlayan ile devam eden Cumhuriyet Mitingleri 13 Mayıs Pazar günü İzmir Kordon`da 1,5 milyon kişinin katılımı ile gerçekleşti. CNN İnternational, BBC World, Fransız TF1, LCI, France2, France3 gibi dünya medyasının önemli TV kanalları canlı yayınlarla mitinge bağlandı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İzmir Kordon’da 60’dan fazla sivil toplum kuruluşunun düzenlediği Cumhuriyet mitinginde 1,5 milyon kişi laik cumhuriyete bağlılık mesajı verdi. Ayrıca Çeşme, Alaçatı, Urla, Karşıyaka ve Foça’dan binlerce kişi Türk bayraklarıyla süsledikleri teknelerle Kordon’a geldi. Dünya medyası canlı bağlantılarla takip ettiği İzmir mitingine geniş yer verdi.

CHP ile DSP’nin solda birlik ilanının beklendiği İzmir’de umutlar gerçekleşmedi. CHP lideri Baykal ve DSP lideri Sezer, mitinge katıldıkları halde bir araya gelmediler.

Yazlıklarda oy kullanılabilecek
Tatilini yazlıkta geçirenler, ikametgâhlarını naklederek bulundukları yerde tatillerini kesmeden 22 Temmuz’da oy kullanabilecekler. Bunun için muhtarlığa gidip ikametgah nakli yaptırmak ve yazlığın bulunduğu yerdeki seçmen listesine kayıt olmak gerekiyor.
Son nakil tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi. Büyük kentlerde yaşayan çok sayıda kişinin yazlıklarda oy kullanabilmek için muhtarlıklara başvurup nakil işlemi yaptıkları belirlendi.