Almanya Yahudilere Yardim Eden Vatandaşlarini Onurlandiriyor

Nelly BAROKASElysée Sarayı`nın yeni First Lady`siNicolas Sarkozy 6 Mayıs Pazar günü oyların % 53`nü alarak Fransa`nın yeni cumhurbaşkanı seçildi. Sarkozy`nin ünlü besteci İsaac Albéniz`in torunu ve eski bir fotomodel olan eşi Cecilia, First Lady rolünü isteksiz de olsa oynayacak

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                      15/05/2007

2. Dünya Savaşı’nın 8 Mayıs 1945 bitmesinden altmış iki yol sonra Almanya Yahudilerin Holokost'tan kurtulmalarına yardım eden (Yahudi olmayan) Alman vatandaşlarını onurlandırıyor.

Her ne kadar İsrail 1963’ten beri 443 Alman’ı Holokost sırasında Yahudilere yardım etmeleri nedeni ile Yad Vashem’de şereflendirmiş olsa da bugüne kadar Almanya kendi vatandaşlarını onurlandırmak için bir şey yapmamıştı.

Berlin’de 2008’de açılması planlanan “Sessiz Kahramanlar” müzesi ile bu durum yıllar sonra değişiyor. Otto Weidt’in körler için açtığı ve savaş sırasında birkaç Yahudi’nin saklandığı atölye ve şu anda boş bulunan iki ayrı kattan daha oluşan müzede hem Alman kurtarıcılar hem de Holokost’tan kurtulan Yahudiler hakkında mültimedya sunumları ve dokümanlar yer alacak.