Susam Sokaği 10 Yil Aradan sonra İsrail`de tekrar yayinda

Nelly BAROKASElysée Sarayı`nın yeni First Lady`siNicolas Sarkozy 6 Mayıs Pazar günü oyların % 53`nü alarak Fransa`nın yeni cumhurbaşkanı seçildi. Sarkozy`nin ünlü besteci İsaac Albéniz`in torunu ve eski bir fotomodel olan eşi Cecilia, First Lady rolünü isteksiz de olsa oynayacak

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                         10/05/2007

Kukla rejimi Ortadoğu’ya geri döndü. Tekrardan, barışın, çeşitliliğin ve dişleri fırçalamanın önemi vurgulanacak. Orijinalleri’nin yayından kalkmasından yıllar sonra, Susam Sokağı’nın yeni bölümleri İsrail ve Filistin Otoritesi sınırlarında tekrar yayına giriyor.

Yönetmenler, sahneleri Orta Doğu için değiştirerek hikayeleri seyirciye göre uyarladı. İsrail versiyonu show “Rehov Sumsum” ile defa Arap kökenli bir kuklayı içeriyor. Buna karşı, Filistinli “Shara’s Simsim” Batı Şeri ve Gaza sınırındaki erkek çocukları örnek teşkil edecek pozitif karakterler araştırıyor.

New York bazlı kar amacı gütmeyen tüm dünya çapında gösterilen Susam Sokağı çalışmasının Başkanı Gary Knell “Bu gerçekten saydı ve tolerans ile ilgili” dedi.