Mehmet Okur Utah`i yari finale taşidi!

NBA`de sezona, play- off ikinci tur maçlarıyla devam edilirken, US Airways Center`da 18 binden fazla seyircinin izlediği karşılaşmada Phoenix Suns`a konuk olan San Antonio Spurs, rakibini 111- 106 yenerek, yedi maçlık seride 1- 0 öne geçti.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets'ı 103- 99 yenerek seriyi 4- 3 galip tamamladı ve yarı finale yükselen taraf oldu. 16 sayı, 11 savunma ribaundu ve bir asistle double- double yapan Okur, galibiyetin mimarı oldu. Karşılaşmanın en skorer ismi 35 sayı ile Carlos Boozer oldu
Toyota Center'da 18 bin 307 kişinin izlediği karşılaşmada üç oyuncusu birden double- double yapan Jazz, galibiyet yolunda zorlanmadı.
16 sayı, 11 savunma ribauntu ve bir asistle double- double yapan Okur, galibiyete büyük katkı sağladı. Okur, iki sayılık atışların sekizinde beş, üç sayılık atışların beşinde iki isabet kaydetti.
Double- double yapan oyunculardan Carlos Boozer, 35 sayı ve 14 ribauntla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Deron Williams da 20 sayı ve 14 asistle göz doldurdu.
Öte yandan, 29'ar sayı üreten Tracy McGrady ile Çinli oyuncu Yao Ming'in çabaları, Rockets'ı yenilgiden kurtaramadı.
Böylece 2000 yılından bu yana ilk kez yarı finale yükselen Utah Jazz, Golden State Warriors ile eşleşti ve seride ilk tur maçları tamamlanmış oldu.