UEFA`ya İspanyol damgasi!

NBA`de sezona, play- off ikinci tur maçlarıyla devam edilirken, US Airways Center`da 18 binden fazla seyircinin izlediği karşılaşmada Phoenix Suns`a konuk olan San Antonio Spurs, rakibini 111- 106 yenerek, yedi maçlık seride 1- 0 öne geçti.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

2006/07 Sezonu UEFA Kupası finalistleri, oynanan Yarı Final rövanş maçları sonunda belli oldu. Vatandaşı Osasuna'yı deviren son şampiyon Sevilla ve bir başka İspanyol temsilcisi Espanol 16 Mayıs 2007'de Glasgow'daki Hampden Park'ta kupa için mücadele edecekler. UEFA Kupası bu sene de İspanya'da kalacak.

SEVILLA -  OSASUNA 2- 0
Geçen senenin UEFA Kupası şampiyonu Sevilla vatandaşı Osasuna'ya 1- 0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Estadio Ramón Sánchez Pizjuán'da konuk etti. Sevilla maça ilk mücadeledeki dezavantajından sıyrılıp Glasgow'daki finalde unvanını koruma şansını yakalamak, Osasuna ise çok iyi gitmeyen sezonda taraftarını UEFA Kupası'yla sevindirmek amacıyla çıktı. Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Graham Poll yönetti.

WERDER BREMEN -  ESPANOL 1- 2
İlk maçı evinde 3- 0 kazanmayı başaran İspanyol temsilcisi Espanol rövanşta Weserstadion'da Alman temsilcisi Werder Bremen'e konuk oldu. Thomas Schaaf'ın öğrencileri Werder Bremen sahaya mucize yaratmak, Ernesto Valverde Tejedor'un öğrencileri Espanol ise ilk maçtaki avantajı korumak için çıktı. Mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonu'ndan Bertrand Layec yönetti.
Bu sonuçlardan sonra adını finale yazdırmayı başaran Espanol (İspanya) ve Sevilla (İspanya) 16 Mayıs’ta İskoçya'nın Glasgow şehrinde kupa için mücadele edecekler. Hampden Park'ta oynanacak final maçında Sevilla geçen sezon yaşadığı başarıyı tekrarlamak, Espanol ise Katalanlar'a sevinç yaşatmak niyetinde.