Efsane Sampras yillar sonra kortta

İtalyan arabaları deyince akla gelen ilk markalardan biri Maserati`dir. Bir dönem rakiplerinin biraz gerisinde kalan Maserati, özellikle son zamanlarda adını yeniden yoğun bir şekilde duyurmaya, araba tutkunlarının ilgisini en çok çeken markalar listesinde yeniden yer almaya başladıErol SABAN

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

14 Grand Slam Turnuvası şampiyonu Pete Sampras, tenisi bıraktıktan yaklaşık beş yıl sonra çıktığı ilk ciddi maçını Şampiyonlar Kupası'nda oynadı?

Sampras, Şampiyonlar Kupası'nın ilk turunda Petr Korda'yı 6- 1, 6- 2'lik setlerle mağlup etti.

2002 ABD Açık finalinde Andre Agassi'yi yendikten sonra ilk ciddi maçını oynayan Sampras, "Korta çıkarken alkışları duyunca çok heyecanlandım. Seyircinin önünde oynamak güzeldi" dedi.

Tenisi bıraktıktan sonra üç yıl boyunca eline hiç raket almayan 35 yaşındaki Sampras, geçtiğimiz yaz Jim Courier ile oynadığı bir gösteri maçından sonra çalışma temposunu arttırmaya karar vermişti:

"Eski büyük bir tenisçiyle oynamak beni heveslendirdi. Düşündüm ve Jim'in organizasyonunda oynamaya karar verdim."

Hafif dökülmüş saçı dışında çok fazla şey kaybetmemiş görünen Sampras, Korda karşısında saatteki hızı 200 kilometreyi geçen servisler attı ve eskisi gibi sık sık fileye geldi.

Büyükler Turu'nu organize eden Courier'ın yanı sıra John McEnroe, Tim Mayotte ve Korda gibi eski şampiyonlar, Sampras'ın bu haliyle bile Wimbledon'da çok ileriyle gidebileceğini savundu.

McEnroe, "bu adam çimde tam bir usta. Roger (Federer) onunla oynayabileceğini söylemişti ama sanırım bir kez daha düşünmesi iyi olur" dedi.

Sampras, eski rakiplerinin övgülerine karşılık yedi kez kazandığı Wimbledon'a son bir kez katılmasının söz konusu olmadığını söyledi:"Sadece oynamış olmak için Wimbledon'da oynamam. Ben kazanmak için oynarım. Dönmem için bir neden olması gerekir ve bunun için bir neden yok."