Hamas`tan Mickey`li propaganda

Hamas`ın resmi televizyonu al-Aqsa TV, Walt Disney`in dünyaca ünlü çizgi film karakteri Mickey Mouse`dan esinlenerek çocuklara yönelik politik mesajlar veren bir programı başlattı. Mickey Mouse benzeri, Farfar isimli bir farenin ana karakterini oluşturduğu çocuk kuşağı programında, “İslamiyet`in ileride dünyanın hâkimiyetine sahip olacağı”

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
 ‘Geleceğin Liderleri’ adlı çocuk programında düzenli olarak İslamiyetin kuralları, İsrail ve ABD nefreti ve “direnişin” desteklenmesi gerektiği öğretiliyor.
Programın bir bölümünde Fare Farfur, yanındaki karaktere, “Seninle birlikte geleceğin dünya liderliği için Müslüman liderler yetiştiriyoruz, değil mi Sara?” diye soruyor. Yan karakter Sara’dan ise, “Tabii ki sevgili çocuklar,” yanıtını alıyor.
Farfur mesajlarına şu şekilde devam ediyor; “Dualarımızı ve namazlarımızı aksatmamalıyız. Dünyayı yöneteceğimiz zamana dek, hep camiye gitmeli ve en ön sırada olmalıyız,”
Programda, ayrıca İsrael’in yok edilmesinin ‘Allah’ın istekleri arasında olduğu bariz bir şekilde belirtiliyor. Farfur, “Gazze’den Kudüs’e, Ramallah’a kadar ne demek istiyorsun?  Tüm Filistin mi demek istiyorsun?” diye soru soran Farfur’a Sara, “Evet, tüm Filistin,” diye yanıt veriyor.
Bölümünün kapanış mesajı ise, “Yahudi işgali altında büyüyen çocuklar! Allah’ın gücü ile Siyonist işgaline karşı kendimizi koruyacağız ve direneceğiz,” oluyor.