EMRY`ne katilan yatlar demir atti!

Formula 1`de sezonun açılmasının ardından üç yarışı geride bırakırken, sanırım göze en çok çarpan, sezon öncesi beklentilerin birçoğunun Avrupa öncesinde gerçekleşiyor gibi gözükmesiydiİzzet ANCEL

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Güney Ege Rallisi'ne (EMRY) katılan yatlar, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesi limanına demirledi

Avustralya, Bulgaristan, İngiltere, İsrail, Kanada ve Yeni Zelandalı ralliciler, limanda Mürefte Belediye Başkanı Abdullah Perçin ve Su Ürünleri Kooperatifi Üst Birlik Başkanı Mesut Kızılırmak tarafından karşılandı.
Mürefte'de Şarap Müzesi'ni ve Mesut Aker Şarap Fabrikası'nı ziyaret eden rallicilere şarap ikramında bulunularak, şarap yapımı hakkında bilgi verildi.
Ralli Grubu Başkanı İngiliz Davit Gerard ve iki küçük rallici tarafından Belediye Başkanı Perçin'e ralli flaması hediye edildi.
Gerard, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 18'incisi yapılan rallinin İstanbul Ataköy Marina'dan başladığını belirtti.
Yatların 3 bin kilometre yol kat edeceğini bildiren Gerard, şunları kaydetti:
''Yatlar sırasıyla Mürefte, Gökçeada, Bozcaada, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Göcek, Finike, Kemer, Alanya, Kıbrıs, Mersin, İskenderun, Suriye, Lübnan, Mısır ve İsrail limanlarına uğrayacaklar. 68 tekneyle iki ay sürecek ralliye, 18 ülkeden toplam 200 kişi katılıyor.''
Mürefte'ye ikinci gelişi olduğunu, Belediye Başkanı Perçin'i daha önceden tanıdığını ifade eden Gerard: ''İlk gelişimde burada gördüğüm yakın ilgi ve samimiyeti hiç unutamadım. Gezdiğim her yerde bu konuyu aktardım, mutluluğumuzu dile getirdim. Bizlere bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Mürefte Belediye Başkanı Perçin de ilçenin yat turizmi ile adını Türkiye'de ve dünyada duyurmasından mutlu olduklarını bildirdi.