Kudüs Belediye Başkanliği`na Arkadi Gaydamak aday

İran`ın uranyum zenginleştirme programını tamamen durdurması yönündeki talepler gevşetilirken İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve diğer batılı diplomatlar sorunun şiddet kullanmadan çözülebileceği konusunda umutlu demeçler veriyorlar

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Trilyoner iş adamı Arkadi Gaydamak, Kudüs belediye başkanlığı gelecek seçimlerinde adaylığını koymayı düşündüğünü açıkladı. Nüfuzlu iş adamı “Bütün şehrin benim için oy kullanacağına şüphem yok. Bugün Gaydamak’ı tanımayan ve onun neler yapabileceğini bilmeyen tek bir kişi yok” dedi ve devam etti: “Kudüs, Yahudi insanlar için bir sembol ve ben bunu barış ve Yahudiliğin sembolüne döndüreceğim.”
Beitar Kudüs futbol takımının sahibi de olan Rusya doğumlu trilyoner kararını, üç senedir finanse ettiği II. Dünya Savaşı’ndaki Gazi Ruslar için düzenlenen senelik “Gazi geçit töreni’nden” sonra duyurdu.
Gaydamak, daha önce Başbakan Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Amir Peretz için sosyal konulara yeterince eğilmediklerini belirtip, eleştirmişti. II. Lübnan savaşında da hükümetin karşı çıkmasına rağmen binlerce aileyi kuzeyden geçici olarak Nitzanim kampına göndermişti ve Sderot yerleşimlerine yardımda bulunmak için kendi kaynaklarını kullanmıştı.
Bu sırada, nisan başında, Tel Aviv bölge mahkemesi, Arkadi Gaydamak’ın suç iddianamesini içeren  dosyasını hazırlamak için yeterli delilleri olduğunu açıkladı. Gaydamak sahtekarlık skandallarının başta gelen ismi ve polis tarafından defalarca sorguya alındı.