Marsilya`da antisemit saldiri

Geçtiğimiz yaz İsrail ile Hizbullah militanları arasında gerçekleşen II. Lübnan Savaşı sırasında yapılan hataları inceleyen Winograd Komitesi üyeleri hazırladıkları raporu savaştan 9 ay sonra, pazartesi günü Kudüs`teki Başbakanlık Ofisi`nde bir basın toplantısı ile sundu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz perşembe günü 22 yaşında Yahudi bir kadın, Marsilya’da bir tren istasyonunda ırkçı saldırıya uğradı. Saldırının, 2006 yılının ocak ayından beri Fransa’da meydana gelen en şiddetli antisemit saldırı olduğu belirtiliyor 
Fransa’nın Marsilya şehrinde tren istasyonunda bekleyen 22 yaşında Fransız Yahudisi Audrey Brachelle, Ortadoğulu olarak tanımladığı iki kişi tarafından saldırıya maruz kaldı. 
Boynundaki “David’in Yıldızı” kolyesi saldırganlar tarafından kopartılan kadının gömleği yırtılarak, karnına gamalı haç çizildi. Saldırganlar yakalanamadan, olay yerinden firar etti.
Yahudi Temsilciler Kurulu Başkanı David Roche, saldırının 2006 yılında Yahudi genç İlan Halimi’nin öldürülmesinden beri meydana gelen en şiddetli antisemit saldırı olduğunu açıkladı. 
Saldırı hakkında bilgi veren Audrey Brachelle saldırganların onu Yahudi ve Arapların yaşadığı La Rose mahallesindeki metro istasyonundan beri takip ettiğini, önce cep telefonunu gasp ettiklerini ve bundan sonra üzerinde ibranice harfler olan madalyonunu fark ettiklerini söyledi.  İbranice harfi fark eden saldırganlar, önce kafasına vurdukları Brachelle’in bıçakla saçını ve gömleğini keserek, göbeğine gamalı haç çizdiler. 
Fransız polisi Brachelle’in ifadesini doğrularken, saldırganların yakalanabilmeleri için daha fazla araştırma gerektiğini açıkladı.
Fransa medyasında saldırının henüz “antisemit” olarak adlandırılmamasının ardında yatan sebebin, 6 Mayıs’ta son turu yapılacak  Fransa Cumhurbaşkanı seçimlerinin etkilenmemesi olduğu düşünülüyor. 
Haaretz gazetesinin haberine göre Brachelle, saldırıya maruz kaldığından beri evinden çıkamıyor.