Zuzu Bağdat Caddesi hizmetinizde

Geçtiğimiz sene aile ve çocuk kafeleri fikriyle Türkiye`de bir ilk gerçekleştiren ZUZU`nun Bağdat Caddesi şubesi 21 Nisan`da açıldı. Öncelikli olarak çalışan, stresli yaşam koşullarında kendisine özel bir zaman aralığı yaratamayan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan ZUZU, çocukların da bulunmaktan keyif ala

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bebeği ve küçük çocuğu olan aileler için dışarı çıkmak, sosyalleşmek, bir iki saatliğine çocuklarını yalnız bırakıp, en basitinden bir bankaya bile gitmek büyük bir problemdir. Eğer küçük bir bebeğiniz varsa, dışarı çıktığınızda, bebeğinizin ihtiyaçları ile ilgilenmek veya en basitinden sigara dumanı olmayan bir mekan bulup, biraz zaman geçirebilmek bile oldukça zordur. Ebeveynler sıklıkla çocuk sahibi olduktan sonra kısıtlanmış  olmaktan yakınırlar.
Ailelere, çocuk doğduktan sonra yaşamak isteyip de yaşamaya fırsat bulamadıklarını yapabilecekleri bir ortamı sunma hayali ile kurulan ZUZU aile ve çocuk kafeleri, ailelere nefes aldırırken, özellikle 2ᆞ yaş arası çocuklara özgürce istedikleri gibi oyun oynayabildikleri, öğretmenler gözetiminde en çok zevk aldıkları faaliyetleri yapabilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda büyük bir başarı elde eden ZUZU, 2007 yılı itibariyle “franchise” sistemiyle çok kısa bir sürede İstanbul’u da aşarak Türkiye genelinde yayılmaya başladı. Şu an için Türkiye genelinde sekiz şubesi olan Zuzu, sene sonuna kadar bu sayıyı ona çıkarmayı amaçlıyor.
Zuzu Bağdat Caddesi ortaklarından, üç yaşında bir kızı olan Eslin Sinan, küçük bir çocuğu olmanın zorluklarını yaşayan bir anne. Kız kardeşi ve annesi ile birlikte yola çıkan Eslin Sinan, Zuzu fikrine hayran kalmış ve ailece Zuzu Bağdat Caddesi’ni açmaya karar vermiş. Zuzu Bağdat Caddesi’ni diğer şubelerden ayıran en büyük özelliği üç katlı şirin binasının ön ve arka bahçelere sahip olması. Ön bahçesi Zuzu’yu tercih edenlere şık bir kafe ortamı sunarken, mekanın arka bahçesi ise tamamen çocuklar için oyun alanı haline getirilmiş. Oldukça geniş bir mönüye sahip olan Zuzu Bağdat Caddesi’nin çocuklara özel mönüsü de mevcut. Ayrıca, istendiği taktirde küçüklerin beslenme ihtiyacına uygun mönüler de hazırlanabiliyor. Tüm kullanılan ürünlerin taze ve kaliteli olmasına özen gösteriliyor.  Zuzu’ da çocuklar eğitmenler eşliğinde onlar için özel olarak hazırlamış eğitici oyuncak ve araç gereçlerin bulunduğu odalarda eğlenirken, aileler de, eşleri ve arkadaşlarıyla evlerini aratmayacak huzur ortamında yemek yiyerek sohbet etme fırsatını buluyor. Ayrıca mekanda kablosuz internet bağlantısı da mevcut. Kesinlikle kendisini anaokulu veya bir etüt merkezi olarak tanımlamayan Zuzu; geliştirdiği hizmet anlayışı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve öncelikli olarak çalışan, stresli yaşam koşullarında kendisine özel bir zaman aralığı yaratamayan ebeveynlerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Zuzu’ya özel faaliyetler
Çocuk Sinema Salonu, Zuzu’da bir vazgeçilmez bir kavram. Çocuklar, eğitimli görevlilerin sorumluluğunda sinema salonunda, en popüler animasyon filmlerini ve belgesellerini seyretme imkanını buluyorlar. Ayrıca, önceden tarihleri ailelere duyurulan günlerde, interaktif olarak çocukların da zaman zaman katılabildiği özel tiyatro gösterileri de düzenleniyor.
Uzman animasyon kadro¬su, palyaçolar, sınırsız yiyecek ve içecek ile çocuklara muhteşem bir doğum günü partisi yaşatmak, onlara unutamayacakları bir anı bırakmak için Zuzu’da farklı paketleri içeren doğum günü partileri de düzenliyor.  Ayrıca sadece çocuğunuz değil, kendi doğum gününüzü veya evlilik yıl dönümlerinizi kutlamak için Zuzu’yu tercih edebilirsiniz. Kahvaltı konusunda da hayli iddialı olan Zuzu’da, her pazar saat 10:00’dan 13:00’a kadar pazar sabahı kahvaltısı veriliyor. 3 yaş’a kadar ücretsiz olan açık büfede keyifli bir pazar geçirebilirsiniz.
Zuzu’dan günün her saatinde tam destek
Çocuğunuzu okuldan eve döndükten sonra onu karşılayacak kimse yok diye endişe ediyorsanız, ya da çocuğunuz okuldan geldikten sonra ne yediğini veya derslerini çalışıp çalışmadığını merak ediyorsanız, Zuzu’nun size bir çözümü var. Zuzu 3 – 10 yaş arası çocuklarınızı okul servislerinden alarak, sizler evinize gelene kadar onlarla ilgileniyor. Çocuğunuzun servisini Zuzu’ya yönlendirdiğiniz taktirde, Zuzu çalışanları çocukların beslenmesi, biraz oyun oynayıp derslerini bir gözden geçirmesi konusunda onlara yardımcı oluyorlar.  Cuma ve cumartesi akşamı için dışarıda çocuklarınızı götüremeyeceğiniz bir programınız olduğunda, Zuzu  19:00 - 02:00 saatleri arası çocuklarınızın her türlü ihtiyacı ile ilgileniyor. Böylelikle siz de gönül rahatlığı ile bir akşam geçirebiliyorsunuz.
Zuzu Bağdat Caddesi’nde ayrıca küçük çocukların uyumasına veya emzirilmesine imkan veren ayrı bir oda da mevcut. 
Adres: Yazmacı Tahir Sok. No:30 Bostancı
Telefon: 0216 361 32 52