Balili`nin isyani

Sivasspor`un İsrailli futbolcusu Pini Balili , G.Antep maçında rakiplerinin kendisine "Yahudi p..." diye hakaret etmesi üzerine, gözyaşlarını tutamadı. Oyundan çıkmak isteyen futbolcuyu, Teknik Direktör Uygun güçlükle ikna etti

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
AVRUPA futbolunun başına bela olan ’ırkçılık’ Türkiye’ye de bulaştı. Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili’nin, geçtiğimiz  günlerde  oynanan Gaziantep maçında, rakip oyuncuların ırkçı saldırılarına maruz kaldığı belirlendi.
Büyük üzüntü yaratan olay Balili’nin, Gaziantepspor maçının devre arasında, gözyaşlarını tutamayarak soyunma odasına girmesiyle ortaya çıktı. Oyuncusunun bu halini görünce şoke olan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hemen Balili’nin yanına gelerek niye ağladığını sordu. Maçın ilk yarısında sık sık Gaziantepsporlu futbolcularla ağız dalaşı yapmak zorunda kalan Balili, Uygun’a:"Hocam artık isyan noktasına geldim. Rakiplerim beni sahada sindirmek için her şeyi yapıyor. Süratli olmak, iyi oynamak suç mu? Tekme tokat yemekten bıktım. Bütün bunları, futbolun içinde kabul ediyordum. Ama artık işi çığırından çıkardılar. Bu maçta bana "Yahudi p..." diye hakaret ettiler. Kimse benim dinime söz söyleyemez" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Mutlaka oynamalısın
Bülent Uygun’un, Balili’yi   teselli etmek için söylediği sözler  tesir etmedi. Gözlerinden yaşlar boşalmaya devam eden Balili, maçın ikinci yarısına çıkmak istemediğini belirtti. Ancak Uygun, "Hayır, maça devam edeceksin. Eğer oynamazsan, sana saldıranlar amacına ulaşmış olur" diyerek, oyuncusunun bu düşüncesine karşı çıktı. Sivassporlu diğer futbolcular da, "Mutlaka oynamalısın" deyince, Balili maçın ikinci yarısında da sahaya çıktı. Ancak, karşılaşmanın ilk yarısında yaşadığı olaylar nedeniyle hala gergin olan golcü futbolcu, Gaziantepsporlu futbolcuların tahrikleri karşısında didişmeye devam etti. Teknik Direktör Uygun, bunun üzerine İsrailli futbolcuyu 82. dakikada oyundan aldı.