Erdoğan: “Her inanç sahibini güvence altina almak bizim için bir gö

Malatya olaylarını değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, inanç milliyetçiliğine karşı olduğunu belirterek, hükümet olarak her inanç sahibinin inancına aynı mesafede olduklarını söyledi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Malatya olaylarını değerlendirerek, vahşetin psikolojik ve sosyolojik boyutlarını araştırdıklarını açıkladı. Yaptığı konuşmada Başbakan şu mesajları verdi:  “Ülkemizde 36 etnik unsur var. Ben açık ve net konuşuyorum. Bir defa bunlar alt kimliktir. Ama üst kimlik nedir? diye sorulursa, üst kimlik T.C. vatandaşlığıdır. Benim ülkemde sadece Müslümanlar yaşamıyor. Hükümet olarak her inanç sahibinin inancına aynı mesafedeyiz. Onları da güvence altına almak bizim için bir görevdir. İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Avrupa’da altı bine yakın camimiz var. Sen de buradaki kilise ve sinagoga aynı güvenceyi vereceksin, kimse rahatsız olmayacak. Biz öfke ve kin üzerine dayalı bir Türkiye istemiyoruz” dedi.
İnanç milliyetçiliğini sakat bir şey olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan, Malatya’daki vahşetin uluslararası itibarımıza gölge düşürmenin adımlarından biri olduğunu söyledi.