UÖMO öğrencileri Pİ gününde bir ilke imza atti

4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi 12 -15 Nisan günleri arasında İstanbul`da gerçekleşti. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın ev sahipliğinde 12 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı`nda yapılan bir kokteyl ile zirvenin açılışı yapıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Son yıllarda, 3.14 olarak bilinen ‘Pİ’ sayısı tüm dünya matematikçileri tarafından  Mart ayının 14’ünde  Pİ günü olarak kutlanmakta.

Bu yıl, 14 Mart Çarşamba günü Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren UÖMO Lise öğrencileri, Lise  Matematik Bölümü Başkanı Berta Banana’nın önderliğinde Pİ gününü eğlenceli bir şekilde kutladı. Gün boyunca hazırladıkları  birbirinden renkli ve güzel Pi zincirleri ile okul koridorlarını şenlendiren  Hazırlık, 9.ve 10. sınıf öğrencilerin yanı sıra, 11. sınıfların kendi elleriyle hazırladıkları “Pi” ile başlayan yemekler sunuldu.

Pİ sayısını mozaiklerle anlatan Amerika’daki bir metro durağının prototipini okulun bir duvarını boyayarak gerçekleştiren lise öğrencileri, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.

Günün sonunda, Lise Matematik Bölümü’nün açtığı “Pİ’li resimler” yarışmasında Nedi Levi ve Selin Halfon birinciliği paylaştılar. Öğrenciler, her hafta Amram Oditoryumu’nda tüm UÖMO öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Pazartesi Töreni’nde Pizza Hut’tan iki kişilik sınırsız Pizza ödüllerini aldılar.