DYD Hanimlarinin Barinyurt ve İYD ziyaretleri

4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi 12 -15 Nisan günleri arasında İstanbul`da gerçekleşti. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın ev sahipliğinde 12 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı`nda yapılan bir kokteyl ile zirvenin açılışı yapıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dostluk Yurdu Derneği Hanımları her sene olduğu gibi bu sene de 11 Nisan Çarşamba günü Barınyurt, 12 Nisan Perşembe günü de İhtiyarlara Yardım Derneği’ne bir moral ziyareti gerçekleştirdiler. Barınyurt’ta pansiyoner ve gönüllü çalışan hanımlarla yenen öğle yemeğinin ardından sahne alan tiyatro ekibi mini bir skeç sundular. Lili Doenyas’ın oryantal yaptığı günde Meri Pardo Nilüfer, Korin Nahmiyas Ajda Pekkan ve Elza Kohen ile Forti Barokas Muazzez Abacı’yı canlandırarak söyledikleri şarkılarla pansiyonerleri coşturdular. Eti Anahmiyas, Anjel Meşulam, Soli Avigdor, Sibel Hiva, Luiz Karmona ve Cina Hatem’in sundukları oyun büyük beğeni topladı. Barınyurt Hanımlar Kolu Başkanı Nora Uyar, başta DYD Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Beskinazi olmak üzere tüm oyunculara günün anısı olarak birer hatıra defteri hediye etti.
12 Nisan Perşembe günü ise İYD Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa kısa bir açılış konuşması yaptı. Vivi Beskinazi’nin pansiyonerlere hitaben yaptığı konuşmanın ardından DYD Hanımları aynı programı tekrarladılar. Darsa’nın, Beskinazi’ye sunduğu plaketin ardından müzik eşliğinde dans edilip şarkılar söylendi.