Belediye Başkanlari Zirvesi`nde ilahiler

4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi 12 -15 Nisan günleri arasında İstanbul`da gerçekleşti. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın ev sahipliğinde 12 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı`nda yapılan bir kokteyl ile zirvenin açılışı yapıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Açılışta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu,  İstanbul Valisi Muammer Güler, devlet bakanları ve konuk ülkelerin belediye başkanları, dini azınlıkların liderleri ve 700 kadar davetli hazır bulundular.  Başkan Topbaş yaptığı konuşmada: “3 büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, asırlar boyunca pek çok kültürü bünyesinde barındırmıştır. Bu anlamda İstanbul, dünyada çok kültürlülüğün yaşandığı birkaç şehirden biridir. Cami, kilise ve havra hepsi bir aradadır. Uygarlığı temsil eden önemli bir merkezdir. Medeniyetler ittifakının ön plana çıktığı bu günlerde İstanbul, bir model şehir olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.
Lirik tarik gösterisinin sunulduğu gecede, diğer müzik dinletilerinin yanı sıra, Cako Taragano Sinagog İlahileri Korosu seslendirdikleri ilahilerle dikkat çektiler.