Midpoint şimdi de Kanyon`da

Yıllarca Asya yakasında oturanlardan dinledik durduk: “Bizim tarafta Midpoint adında çok hoş bir café var,” diye. Nihayet Nişantaşı`nda açınca sevindik. Şimdiyse üçüncü alternatif olarak Kanyon`da açtı ve artık biz “Avrupalılar”ın hiçbir eksiği kalmamış oldu.Aylin YENGİN

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bağdat Caddesi’ndeki Midpoint’a hiç gitmedim, ancak Kanyon’da açıncaya dek Niºantaºı restoranının müdavimlerinden biriydim – hâlâ da öyleyim. Kanyon-Midpoint, Niºantaºı ile kıyaslandığında oldukça küçük ve dar, ancak dekorasyonu daha modern ve doğal. Duvarda kurutulmuº sebze ve bakliyatlardan yapılmıº çok güzel tablolar var, ama esas ilginç olan, yüzlerce ipekböceği kozasından meydana gelen tavan lambaları. Daha çok müºteri sığdırabilmek için masaları dip dibe dizmiºler, bu da maalesef hem rahat sohbet olanağını ortadan kaldırıyor, hem de dumansız masalara rağmen üstünüze baºınıza sigara dumanı sinmesine neden oluyor. İsteyenler  için dıºarıda da birkaç masası var.
Midpoint’un müºterilerini genellikle 17ᆭ yaº arası gençler oluºturuyor; içerisi sürekli olarak neºeli kahkahalar ve ºamatayla yankılanıyor. Ne hoº! Doğal olarak mönüsü de gençlere özgü fast-food tarzında hazırlanmıº. Mönüyü elinize alır almaz bir anda ºaºkınlığa uğruyorsunuz çünkü büyük olasılıkla hiçbiriniz bu kadar çok yiyecek çeºidini tek bir mönüde görmemiºsinizdir. Genellikle bu kadar çok alternatif sunan bir restoranda – tıpkı çoğu açık büfede olduğu gibi – yemeklerin lezzeti mükemmel olmaz, oysa ºimdiye dek Midpoint’ta ne tattıysam gayet güzeldi. İsterseniz “Baºlangıçlar”dan baºlayalım: yanında bir dip sosla sunulan soğan kroketler çıtır çıtır; antre ile doymak isteyenlere ise, yanında kızarmıº patatesle gelen Fısh & Chıps Basket’i önerebilirim. Baºlangıçların fiyatları 9 ile 12 YTL arasında.
Mönüde çeºit çeºit krepler, sandviçler, burgerler, dürümler ve makarnalar mevcut. Çeºit çeºit derken inanın ki abartmıyorum. Her birinden 1DŽ sayfa dolusu var. Çocuklu müºteriler için çocuk mönüleri unutulmamıº ve tabii vejetaryenler için sebze ağırlıklı tabaklar. İsterseniz ana yemeklerden bir örnek vereyim. Beyaz lahana ve muskat ile sotelenmiº ıspanak üzerinde sunulan Somon Izgara’nın yanında ise köz patates ve sos var. 

Fiyatları 14 ile 18 YTL arasında. Gelelim benim favorim salatalara. Özellikle 2 tanesini çok sevdim: Akdeniz yeºillikleri üzerine ızgara hellim, ceviz, elma, kuru üzüm, kuru kayısı, kaºar peynir ve tatlı hardal sosuyla tatlandırılmıº Waldorf Salata ile  kızartılmıº tahıllı ekmek üzerine kekikli domates sos, eritilmiº keçi peyniri, Akdeniz yeºillikleri, roka, kuru üzüm ve cevizli Keçi Peynirli Salata. Salataların fiyatları 11 ile 17 YTL arasında değiºiyor.
Midpoint’un porsiyonları Amerikan usulü, yani kocaman! Ama iºtahınız yerindeyse ve midenizde ufacık bir yer kalmıºsa eğer, çamur pastası anlamına gelen (ismi pek iºtah açıcı değil ama tadı harika) Mud Pie’ı öneririm. Bisküvi parçaları arasında badem içi, kaymaklı ve çikolatalı dondurma, çikolata sos ile sunulan bu kare pasta kahvenin yanında bire bir. Tatlı fiyatları 8 YTL civarında.
Genellikle hafta sonları dergi ve gazetelerin “gurme” sayfalarını incelerim. Bütün yazarlar gittikleri mekânlara 5 üzerinden yıldızlar verirler. Benim de eğer Kanyon-Midpoint’u oylamam istenseydi, servise 4, genel ortama 3, yemek çeºit ve kalitesine 5 yıldız verirdim. Yine de karar sizin tabii, gidin ve kendiniz deneyin…