BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Betül BİLMEN• Fortune dergisinin yıllardır Seçtiği “Amerika`nın ve Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” listesi için bu sene 10.000 kişi oy kullandı. Çıkan sonuçlara göre Amerika`nın en beğenilen şirketleri listesinde ilk beşte General Electric, Sturbucks,Toyota Motor, Berkshire Hathaway ve Southwest Airlines bulunuyor. Dünyanın en beğenilen

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
• İsrail Ticaret Odasının Mart ayının son haftası yaptığı araştırmaya göre İsrail halkının Pesah Bayramı öncesindeki ayda yiyecek, giyim ve ev eşyalarındaki harcamalarında ortalama % 22 artış, bayramın takip ettiği ayda ise %10 düşüş yaşandı. Araştırmada 2003 ve 2006 yılları arasında ev eşyalarındaki satışta % 143’lük artışı, Pesah sonrası ayda ise % 55 düşüşün takip ettiği belirtiliyor. Kozmetik sektöründe de benzer durum söz konusu;bayram öncesi ayda diğer ay ortalamalarının iki katı fazla satış yapıtklarını açıklayan İsrail İmalatçılar Birliği 2006 yılına göre de % 10ᆠ arasında büyüme kaydetiklerini belirtti.
• İsrail’in en büyük bankası olan Bank Hapoalim Tel Aviv’de geçtiğimiz hafta yapılan basın toplantısında dördüncü çeyrek yılda karının %22 arttığı açıkladı. Net gelirinin 614 milyon Yeni İsrail Şekel’inden 749 milyon Yeni İsrail Şekel’ine çıktığını söyleyen Bank Hapoalim CEO’su Zvi Ziv 2007 yılı hedefinin diğer bankalarla aralarındaki farkı daha çok açmak olduğunu belirtti. Türkiye’de geçtiğimiz yıl Bank Pozitif ve Kalkınma Bankası A.Ş.’yi 100 milyon dolara satın alan Hapoalim uluslarası iş hacmini % 12’den %14’e çıkarmıştı.