Fernando Alonso arkasina bakmadi...

“Bir Yahudi olarak her topa vurduğumda, Hitler`i hayal ediyorum...”Selim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

F1 Malezya Grand Prix'sini McLaren pilotu Fernando Alonso kazandı. İkinci sırayı alan Alonso'nun takım arkadaşı Lewis Hamilton kariyerinin ikinci yarışında da podyuma çıkmayı başardı

2006 yılını yarış kazanamadan bitiren McLaren,  2007'de ilk zaferine Fernando Alonso ile Sepang pistinde ulaştı.

Alonso'nun takım arkadaşı çaylak Lewis Hamilton, kariyerinin ikinci Formula 1 yarışında da podyuma çıktı. İngiliz pilot, Avustralya GP'sinin galibi Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in önünde ikinciliği elde etti.

Alonso, 56 turluk mücadelenin başlamasıyla pole position'daki Felipe Massa'yı  geçerek liderliğe yükseldi, dördüncü sırada başlayan Hamilton da ikinci sıraya yerleşti.

İlk turlarda Felipe Massa'yı arkasında tutan Hamilton, Alonso'nun zaman farkını açmasında büyük rol oynadı. Massa, Hamilton'ı geçmeye çalışırken altıncı turda pist dışına çıktı ve beşinciliğe düştü, yarışı da aynı yerde bitirdi.

McLaren, 21 yarış sonra bir mücadeleyi ilk iki sırada bitirirken markalar klasmanındaki liderliğini korudu. Kariyerinin 16., McLaren'de ise ilk birinciliğini elde eden Alonso,  sürücüler klasmanında liderliğe yükseldi.

Kimi Raikkonen, son turlardaki çabasına rağmen Hamilton'ı geçmeyi başaramadı ve sezonun ikinci yarışını üçüncü sırada tamamladı.

Melbourne'da dördüncü sırada finişe ulaşan BMW Sauber sürücüsü Nick Heidfeld Sepang'da da dördüncü olarak istikrarlı performansını devam ettirdi. Heidfeld, Massa'yı neredeyse 50 tur arkasında tuttu. 12. sırada start alan Renault pilotu Giancarlo Fisichella altıncı olurken, Toyota'dan Jarno Trulli yedinci sırayı aldı.   Melbourne'da çok eleştirilen Renault'nun çaylak pilotu Heikki Kovalainen sekizinciliği elde ederek F1 kariyerinde ilk puanını aldı.  Fernando Alonso puanını 18 yaparak ikinci yarış sonunda sürücüler klasmanında birinci sıraya yükseldi. Raikkonen 16 ve Hamilton 14 puanla İspanyol sürücüyü takip ediyor. Markalar klasmanında McLaren 32 puanla zirvedeki yerini korurken, Ferrari 23 puanla ikinci, BMW Sauber 10 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 

Malezya GP sonuçları:

1. Fernando Alonso, McLaren, 1:32:14.930

2. Lewis Hamilton, McLaren, +00:17.557

3.  Kimi Raikkonen, Ferrari, 00:18.339