İsrail Ordusu ilk defa ateşkese uymadi

Lübnan`da taraflar arasındaki anlaşmazlık çözülemiyor. Hizbullah veto hakkına sahip olacağı bir ulusal birlik hükümeti veya erken seçim talep ederken hükümet buna yanaşmıyor. Hizbullah istekleri yerine gelene kadar protestoları sürdürürken BM kararları uyarınca silah bırakmayı da reddediyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kasım 2006’da imzalanan ateşkesten beri İsrail ordusu ilk defa Gazze’ye saldırdı. İsrail topraklarına Kassam füzeleri atmaya hazırlanan hedef bombalandı, bazı siviller yaralandı.
Kasım 2006’daki ateşkesten beri ilk defa İsrail Ordusu geçen çarşamba günü Gazze’nin kuzeyine saldırdı. Ordudan alınan bilgiye göre saldırının amacı İsrail’e saldırmak üzere olan Kassam füzelerini yok etmek ve bu füzeleri barındıran üç teröristin etkisiz hale getirilmesi. Bu saldırıdan sonra diplomatik görüşmelerin sona erdiği açıklandı. Ateşkesten bu yana ordu roket saldırılarına Ehud Olmert’in engellemesi ile pek karşılık vermiyordu. Ancak son zamanlardaki saldırılar ve teröristlerin halen ortalıkta dolaşması suskunluğa son verdi. Ordu hiçbir şekilde teröristlere taviz verilmeyeceğini açıkladı.