Kamuoyu araştirmasina göre ABD İsrail`i destekliyor

Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) yetkilileri El Fetih`in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı`nın Hizbullah`a olan bağlılığını kesmek için bir adım attı. Bu bağlamda oluşturulan bir ekip, El Aksa`nın üye listesini yeniden gözden geçirecek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Amerikan Siyonist Örgütü (Zionist Organization of America - ZOE) tarafından düzenlenen bir ankete göre Amerikalıların %60’ı Filistinlilere daha çok toprak verilmesi gerektiğini düşünürken, %11’i bu düşünceye karşı çıkıyor
25 Mart 2007’de düzenlenen ve 1000 Amerikalının katıldığı ankete göre Amerikalıların büyük bir kısmı Ortadoğu meselesinde İsrail’i destekliyor.
ZOE Başkanı Morton Klein anketle ilgili olarak Jerusalem Post’a verdiği demeçte, “Anket sonuçları, Amerikalı Yahudi grupların, Amerika’yı İsrail’i desteklemesi için zorlaması, ile ilgili görüşleri boşa çıkarıyor. Amerika İsrail’i destekliyor; çünkü teşkilatı böyle yapıyor. Eğer Amerikalıların 10’da 1’i Arapları desteklese, Kongre de bu şekilde davranır” açıklamasını yaptı.
Anketin sonuçlarına göre Filistinlilerin desteklenmemesinin en büyük nedeni terör. Katılımcıların %45’i kurulması muhtemel Filistin Devleti’nin demokratik olmayacağını düşünüyor.
Klein konuyla ilgili olarak ayrıca, “Filistinliler barış yanlısı değiller. Filistin Özerk Yönetimi’nde düzenlenen anketlerin çoğunda katılımcılar bir devlet kurulsa dahi teröre devam edeceklerini söylüyor” yorumunu yaptı.  Ankete katılanların 4’te biri ise Ortadoğu meselesiyle ilgilenmiyor ve herhangi bir tarafı desteklemiyor. Sonuçlara göre Amerikalıların %65’i Suudi Arabistan ve Mısır’ın güvenilmez olduğunu düşünürken, %11’i ise bu görüşü kabul etmiyor. Amerikalıların üçte ikisi de Suudi Arabistan’ın terörü desteklemeyi durdurmaması halinde ülkeye ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini düşünüyor. %26’sı ise böyle bir yaptırımın gereksiz olduğunu savunuyor.