Yildirimspor Kulübü`nde seminerler devam ediyor

Türkiye`de profesörlük unvanını verilen ilk kişilerden olan Prof. Moiz Eskenazi Mart ayı sonunda yaşama veda etti. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi olan Prof. Eskenazi 29 Mart günü İTÜ Taşkışla`da düzenlenen törenin ardından Ulus Mezarlığı`nda son yolculuğuna uğurland

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

* 28 Mart Çarşamba günü gerçekleşen seminerde Nobel Razon katılımcılara  makyaj hakkında yararlı bilgiler verdi.  Kişinin kendine yakışan makyajı deneyerek bulması gerektiğine değinen Razon, çizdiği model üzerinde makyajın püf noktalarını gösterdi.  Keyifli ve faydalı bir günün ardından hanımlar ileriki bir tarihte NLP uzmanları Berna Esin ve Kutay Ecevit’ten “yaşam hakkında çözümler” seminerini dinlemek üzere dernekten ayrıldılar.
* Yıldırımspor Seminerleri kapsamında bu hafta Rav İsak Alaluf konuk edildi. Alaluf Yahudi Takviminin nitelikleri, önemi ve Roş Hodeş'in (ay yılına göre ayın ilk günü) anlamı üzerine bir açıklama yaptıktan sonra kadınlara verilmiş bir yarı bayram olduğunu da vurguladı. Rav Alaluf: “Bu aylık övgü özel bir ödüllendirme olarak gelmiştir. Her Roş Hodeş kişilerin yanlışlarını düzeltmeleri için bir fırsattır” açıklamasını yaptı Yetkililer ilki yapılan bu seminerlerin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirttiler.
*  29 Mart Perşembe akşamı Yıldırımspor Kulübü’nde George Gershwin'in hayatını konu alan bir seminer düzenlendi. Nino Anavi'nin hazırlayıp sunduğu seminer Louis Armstrong'un 'Let My People Go' adlı eserinin dinletisi ile  başladı.1890'ların başında orta Avrupa'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin oğlu olan  Jacob Gershowitz ilk gençlik yıllarında bir arkadaşının çaldığı kemandan etkilenir ve müzik hayatı başlar. Bestelediği sayısız eserden biri olan' Porgy and Bess' adlı opera Amerikan klasiklerinin ilk örneği olur.
1920'de adını değiştirerek George Gershwin adını alan sanatçı sayısız esere imza atar ve 39 yaşında beyin ise, kanserinden vefat eder.