Türk, İsrail ve Filistinli iş adamlari Erez için bir araya geldi

Yönetmen Dror Shaul`un “Sweet Mud”(Tatlı Çamur) adlı Kibbutz hayatını anlatan filmi, X. Bermuda Uluslararası Film Festivali`nde birincilik ödülünü kazandı. İsrailli yönetmen, “Cashback” filminin İngiliz yönetmeni Sean Ellis ile birlikte 5 bin Dolarlık ödülü de paylaştılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Erez Sanayi Bölgesinin canlandırılması için TOBB Türk, İsrail ve Filistinli işadamlarını Washington’da gerçekleştirilecek “V. Ankara Forumu”na davet etti

30 Mart 2007 tarihinde ABD Kongresinde gerçekleştirecek olan TOBB destekli, “V. Ankara Forumu” kapsamında Türk, İsrail ve Filistin iş dünyasının temsilcilerinin Erez Sanayi Bölgesinin canlandırılması için Washington'da bir araya gelecek.
Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Birliği Başkanı ve Ankara Forumu Başkan Yardımcısı Ahmet Azzghayar, İsrail İmalatçılar Birliği Başkanı ve Ankara Forumu Başkan Yardımcısı Shraga Brosh ile Ankara Forumuna Başkanlık eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı toplantıda, Erez Sanayi Bölgesinin canlandırılması amacıyla yürütülen “TOBB Barış için Sanayi-TOBB-BIS” projesi ve forum kapsamında gerçekleştirilebilecek diğer projelerin görüşüleceği kaydedildi. Hisarcıklıoğlu, toplantıdan önemli kararlar çıkmasını beklediğini, Erez Sanayi Bölgesinin canlandırılması için Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz ile de görüşeceklerini bildirdi.