İsrail filmi, Bermuda Festivali`nde birinci oldu

Yönetmen Dror Shaul`un “Sweet Mud”(Tatlı Çamur) adlı Kibbutz hayatını anlatan filmi, X. Bermuda Uluslararası Film Festivali`nde birincilik ödülünü kazandı. İsrailli yönetmen, “Cashback” filminin İngiliz yönetmeni Sean Ellis ile birlikte 5 bin Dolarlık ödülü de paylaştılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
“Sweet Mud”, 1970’lerdeki kibbutz hayatını anlatıyor. İsrail halkının uzun zamandır üzerinde tartıştığı tabuları kırmayı, kibbutz hareketinin sosyalist idealizmini sorgulayan bir film. Film, “kibbutz eşitliğindeki” sert kurallara ışık tutup, insan hayatına bir çok yönce müdahalesini anlatıyor.
Duygusal bir hikaye olan İsrail filmini öven jüri heyetinde oyuncu Carrie Fisher ile yapımcı ve yönetmen Richard Dreyfuss vardı. Fisher “Çocukların bakış açısından yapılmış filmleri çok seviyorum. Filmdeki çocuğun zihin özürlü bir annesi var ve annesini iyileştirmek için çok çaba sarf ediyor. Bunun imkansız olduğunu görünce ise kibbutz’u terk ediyor. Sonuç olarak, “Sweet Mud” çok üzücü ama umut dolu bir film. Tünelin sonunda ışık olan karanlık bir film. Hikaye çok yaratıcı.” dedi.