Kutsal Tapinaği gören sinagog inşa ediliyor

Riyad`da yapılan Arap Birliği zirvesinden çıkan barış planına olumlu yaklaşan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Haaretz Gazetesine yaptığı açıklamada, bölgesel bir barış konferansına İsrail`in hazır olduğunu bildirdi. İlk bölgesel barış konferansı 1991 yılında Madrid`te yapılmış, ardından da Oslo Barı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçen hafta Kutsal Tapınağı görebilecek ilk sinagogun Kudüs’ün güneyinde inşa edilmesine karar verildi. “Yahudi görüşü” olarak adlandırılan bu proje Yehuda Levi ve Meir Şamir’in sahip olduğu Digal şirketi tarafından hazırlandı

Kutsal Tapınağı görebilecek bir sinagogun yapılması için proje oluşturulduğu geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıklandı. Yapılacak bu sinagogun Kudüs’ün güneyinde Kutsal Tapınağa 2 kilometre uzaklıkta inşa edilmesi planlanıyor. Sinagog projesi Digal şirketi ve sahipleri Yehuda Levi ve Meir Şamir tarafından ortaya atıldı. Şirket bu proje için 6 milyon İsrail Şekeli yatırım yaptı.
Sinagogun 150 odalık ve 475 dairelik bir otelin içinde inşa edilmesi planlanıyor. Sinagogun mimari David Nofar, sinagogda 350 kişilik oturma kapasitesinin olacağını açıkladı. Pesah bayramında model olarak örnek bir dairenin halka sunulacağı ve açılışı hahambaşı Yona Mtezger’in yapacağı açıklandı.
Digal, şirket olarak 150 odalık bir otelin inşası  sayesinde kentin şehirleşme planını değiştirmeyi planlıyor. Ayrıca Digal şirketi, Tel Aviv Şadal Caddesinde ortakları ile birlikte 7000 metrekarelik bir alanı kapsayacak büyük bir yerleşim kompleksinin temelini attı. Bu bina. Yakın zamanda Digal Budapeşte’ye de yatırımda bulundu. Şirket ve Budapeşte’deki ortağı bu proje için 10 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdı. Bu bütçenin %80’i Digal’e, %20’si ise ortağına ait.