Hem şehre çok yakin, hem şehirden çok uzak...Richmond Nua, zamanin dur

Türkiye`nin En Donanımlı Spa Oteli Richmond Nua, mavi ile yeşilin iç içe geçtiği Sapanca Gölü`nün kenarında, bir arınma ve yenilenme merkezi. Genel Müdür Gracy Sorel Kohen`in dediği gibi; otele eklenmiş bir SPA değil, tamamen SPA konsepti üzerine kurulmuş çok özel bir otel...Zelda TARABLUS

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Gracy Sorel Kohen kimdir ve profesyonel yaşamda “Genel Müdür” konumuna nasıl gelmiştir?
Ailenin tek çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldim. Anne ve babamın vizyonu sayesinde, bir ev kadınından çok, bir iş kadını normlarında yetiştirildim. Notre Dame de Sion ve İktisat Fakültesi’nde tahsil gördüm.
Uzun yıllar özel sektörün (Koç Holding Grubu’nda 5 yıl, televizyon sektöründe 7 yıl...) farklı kademelerinde deneyim kazandıktan sonra, tesadüfen, bir arkadaşım vasıtasıyla, Hilton İstanbul Oteli’nde, 1982 yılında işe başladım. Başlangıçta, Housekeeping Departmanı’nda Relief Supervisor yani Yedek Kat Şefi idim. İş tecrübem, lisan bilgim, öğrenme ve kendimi geliştirme hassasiyetim kısa zamanda meyvalarını verdi, Türkiye’de ilk kez kurulan Özel Katlar (Executive Floors) Müdürlüğü’ne getirildim. Bu konumda geçirdiğim 4 yıldan sonra, aldığım kapsamlı eğitimler ve kurslar sayesinde Müşteri İlişkileri Müdürlüğü, Ön Büro Müdür Muavinliği, İş Geliştirme Müdürlüğü ve Ön Büro Müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldım. 1992 yılında Hilton’dan ayrılarak, o sırada Ankara’da kurulmakta olan ve şimdilerde Mega Hotel olarak bilinen Omni Butik Oteli’ne müdür oldum. Kısa bir süre için acentacılık yaptıktan sonra, Polat Renaissance Oteli Ön Büro Müdürü ve Sales Administration Manager olarak kariyerime devam ettim. Merit zincirine transfer olmamla başlayan süreçte, Merit Mersin Oteli Genel Müdür Muavinliği ve Merit zincirinde Merkez Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerini yürüttüm. 1998 yılında Richmond zincirine transfer oldum. Sırasıyla Richmond Pamukkale Thermal, Richmond İstanbul, Richmond Ephesus Resort ve Richmond Pamukkale otellerinin genel müdürlüklerini yaptıktan sonra, Ekim 2005’te, yeni açılan Richmond Nua Wellness-Spa Oteli’ne geçtim. O tarihten beri, Nua’da Genel Müdürlük görevini yürütmekteyim. Bir çocuk annesiyim; kızım görevi dolayısıyla yurt dışında (şu an Jamaica’da) yaşıyor.
Richmond Nua Wellness-Spa'yı kısa sürede bu kadar ünlü yapan şey nedir?
Richmond Nua, açılışının henüz 6. ayında, Travel Extra Fuarı’nda yetkin bir jüri tarafından 2006 Yılı Türkiye’nin En Donanımlı Wellness-Spa Oteli seçildi. Nua’nın bunu hak etmesine yol açan, diğer otellerden farklı olan konseptidir. Türkiye’nin tek destinasyon SPA oteli olma özelliğini taşıyan Nua Wellness-Spa; otele eklenmiş bir SPA değil, SPA konsepti üzerine kurulmuş bir otel niteliğine sahip. Mimarisi, dizaynı, işletim şekli ve tüm diğer detaylar, bu konsepti destekleyecek şekilde oluşturuldu.
“Spa Konsepti”ni biraz daha açabilir misiniz?
Yani Nua, bir iki buhar odası, kısıtlı bakım odaları ile sınırlı SPA’sı olan bir otel değil. Bilindiği üzere SPA konseptine uygun olması için 14 yaş altı çocuklar kabul edilmiyor; misafirler, rahat ve konforları açısından gün boyu otel içerisinde kimono ile gezebiliyorlar. İstanbul’a sadece bir saat uzaklıkta, Sapanca Gölü’nün kenarında bulunan otelin huzur ve dinginlik atmosferinde tüm yorgunluklarını atıyor, ruhlarını ve bedenlerini dinlendiriyorlar. Richmond Nua, Osmanlı buhar banyosu, tuzlu buhar banyosu, eşsiz çift katlı 100 yıllık ağaçlardan oluşmuş Loft Sauna, bitkisel buhar banyosu, Laconium, ısıtılmış koltuklu Tepidarium, Ice-Grotto, salyangoz duşlar, Aqua Cave Macera Duşu, tuzlu sulu hidro masaj havuzu, tatlı sulu aktivite havuzu, Nua Spirit Suit, buhar banyolu ve Fin hamamlı özel suit ile her birinde kulaklıkla müzik olanağı mevcut dinlenme salonu seçeneklerini, en yeni SPA teknolojileriyle birleştiriyor.
Peki neden Sapanca?
Dünyadaki en iyi SPA otelleri hep su kenarında bulunuyor. SPA kelimesi, “sudan gelen sağlık” anlamına geldiği için, Nua’nın da Sapanca Gölü kıyısında olması büyük önem taşıyor. Mavi ve yeşilin iç içe olduğu bir ortamda Nua, misafirlerine; dinlenecekleri, yenilenecekleri, arınacakları bir merkez sunuyor. Ayrıca, İstanbul’da oturan misafirlerimiz için transfer imkanı sağlıyoruz. Kişisel olarak, Sapanca’nın tüm güzelliğini doyasıya yaşamak ve nostaljik bir yolculuk yapmak isteyen misafirlerimize tren yolculuğunu öneririm.
Sağlıklı bir SPA düzeni neyle başlar, neyle biter?
“Tüm bireyler farklıdır” düşüncesi ile  Richmond Nua Spa farklı ihtiyaçlara hitap edebilmektedir. Vücudu ısıya alıştırarak kademe kademe tuzlu su jakuzzisi ve aktivite havuzundan başlayarak daha yüksek ısılı buhar odaları kullanılabilir.
Misafirler kendi ihtiyaçlarına göre nemli buhar odaları veya kuru buhar odaları arasında seçim yapabilirler. Ardından yüksek ısıdaki Loft Sauna kullanılabilir. Loft Sauna’nın hemen ardından vücut ısısı ve kan basıncının dengelenmesi için buz odasının kullanılması tavsiye edilmektedir.  Buhar odaları ve sauna aralarında, sıcak taş banklarının bulunduğu tepideriumda, ılık su yataklarında dinlenilmesi ve bol su içilmesi tavsiye edilir.
Çevrenizdeki yürüyüş parkuru otelin özel arazisine dahil mi? Bayanlar tek başlarına yürüyüşe çıkabilirler mi?
Otele ait 250 metrelik yürüyüş pakuru bulunuyor. Özel tartan yürüyüş parkuru sayesinde otelde konaklayan misafirler göl kenarında temiz havada yürüyüş yapabilir. Otel dışında ve hemen yanıbaşında da yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Sapanca’yı doya doya yaşamak isteyenler bu pakuru da kullanabilirler. Bu parkurlarda olduğu gibi Sapanca’da ve çevresinde Bayanlar tek başlarına yürüyüş yapabilirler.
Yakın tarihte detox programınızı okuduk. Konu hakkında bilgi verir misiniz?
Detox, genç, yaşlı, sağlıklı ayrımı yapmadan, herkesin faydalanabileceği bir ‘arınma’dır. İdeal bir ortam ve programla birleştiğinde, vücudu toksinlerden arındırmakla kalmıyor; olumsuzluklardan uzaklaşma, kötü alışkanlıkları bırakma ve ruhsal bir aydınlanma gibi sonuçlar veriyor. Otelimizde 3. Detox Günleri, 12ᆱ Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. 3 günlük, 5 günlük ve 7 günlük programlarımız mevcuttur.
Spa keyfinin yanısıra, Nua’da bizi başka neler bekliyor?
Otelimizde farklı zevklere hitap eden, corner, superior ve Q katı özel konseptli odalarımız bulunuyor. Corner odalarda göl manzarası eşliğinde jakuzi keyfi yapabilir, yakamozları izleyebilirsiniz. Superior odalarımız ise balkon keyfi için ideal. Otelin iç kısmından görülmeyen özel Q katı odaları ise kendi içinde çeşitlilik gösteriyor. Bu bölümde bulunan Q Rest’te a la carte lezzetleri tadabilir, Q Lounge’da sevdiklerinizle keyifli sohbetler yapabilirsiniz. Aynı zamanda SPA’yla ilgili merak ettiğiniz her şeyi Q Library’de bulmanız mümkün.
Sizce, Sapanca’yı yaşamanın en güzel mevsimi hangisidir?
Ben Sapanca’yı her mevsimde çok seviyorum. Doğanın bütün renklerini burada görebilirsiniz. Kışın dağlar karla kaplanır, kendinizi bembeyaz ağaçlarla çevrili bir cennette hissedersiniz. Sonbahar ve ilkbaharda renklerin değişimine tanıklık eder, doğanın sunduğu güzellikleri yakından görme şansına erişirsiniz. Yazın ise boğucu sıcaktan kurtulmak isteyenler için Sapanca bulunmaz bir nimettir. Göl kıyısına özel hafif esintilerin hoşluğunda, yaz akşamlarını çok daha keyifli yaşanır...
Dostlarımın ve Şalom okurlarının Pesah Bayramı’nı kutlarım. Hag Sameah.

Sahil Yolu 54600 Sapanca -Adapazarı
T: 0264 - 582 21 00
F: 0264 - 582 21 09
www.richmondnua.com