Yaşam Mimari`ndan Geleceğin Projeleri

Ağaoğlu Şirketler Grubu, bizlere yaşanacak mekanlar ve yaşam biçimi sunarak emlak sektöründe 26 yıldır faaliyet gösteriyor. Binlerce konut ve villanın yanı sıra oteller, tatil köyleri ve sosyal kulüpler inşa ederek Türkiye`nin sektör liderliğine oynayan `Yaşam Mimarı` Ağaoğlu, bugüne kadar farklı niteliklerde "MY" konseptli yaşam projel

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Türkiye’nin lider şirketlerinden birinin üst düzey sorumlusu olan Ayten Alpar, olaylara hakim yaklaşımı ve çevresine yansıttığı güvenle başarısını etrafındakilerle paylaşmasını bilen bir iş kadını...

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Ne kadar süredir Agaoglu Satış ve Pazarlama Koordinatörlüğü görevini yürütüyorsunuz?
İş hayatıma, 1989 yılında ülkemizin ileri gelen bir turizm firmasında Satış Danışmanı olarak başladım. Turizm sektöründeki 10 senelik bir çalışma sürecinden sonra konut sektörünü seçerek 1998 yılında Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda Satış Danışmanı olarak görev yapmaya başladım. Bu zamana kadar geçen 8 sene zarfında çeşitli pozisyonlarda Ağaoğlu Şirketler Grubu’na hizmet verdim. Bugün Ağaoğlu Şirketler Grubu Satış-Pazarlama Koordinatörü olarak görev yapmaktayım.
Ağaoğlu projeleri (tamamlanan ve devam eden) hakkında bilgi verebilir misiniz?
Devam eden projelerimiz;

MY WORLD / Ataşehir
TOKİ Emlak GYO öncülüğünde Batı Ataşehir’in en büyük alanında yükselecek  3.636 konutluk dev projemiz My World ile toplam 32 bin metrekarelik bina yerleşimi ve 154 bin metrekarelik doğal yaşam alanı ile 8 mahallede 9 farklı bina tasarımıyla dünyanın yeni harikalarını gözler önüne sermekteyiz. 67 metrekareden 461 metrekareye kadar 21 farklı daire seçeneğine sahip 34 bloktan oluşan projemiz, mimari açıdan da yepyeni bir yaklaşım getirmektedir. En az bakım gerektiren, en yüksek estetik malzemeyle kaplı konutların birbirinden ayrışmaları da mükemmel bir düzenleme ile sağlanmaktadır. Yeşil alanları, açık - kapalı yüzme havuzları, çocuk parkları, yürüyüş parkurları, botanik bahçeleri, tenis - basketbol sahaları, toplantı salonları, kapalı otoparkları ve güvenlik ile “My World”; çağdaş bir kentin tüm sosyal olanaklarını sunmaktadır.
Dünyanın sayılı konut projelerinden olan “My World”de etap isimleri ise şöyledir: Andromeda, Suncity, Highpark, Starland, Moontown, Equinox, Diamond, Southside ve “My Club”.
My World’de şu anda satışta bulunan siteler Equinox, Suncity, Moontown, Diamond ve Andromeda’dır. Birbirine bağlı 4 kuleden oluşan, 33 katlı, tek girişe sahip dünyanın en büyük residansı “Andromeda”da 990 adet daire bulunmaktadır. Hepsi “residans” konforuna sahip 102 adet tek tip 2+1, 888 adet 4 tip 1+1 daireler ile “Andromeda”, farklı  seçenekler sunmaktadır. 3 ayrı bloktan oluşan Highpark’ın satışları ise tamamlanmıştır.
Suncity ise tamamı silindir formlu olmak üzere 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire tiplerinden oluşmaktadır. Toplam 5 bloktan oluşan Moontown’da 2+1’den 3+1’e kadar daire mevcuttur. VIP konutlardan oluşan Diaomond’da ise 5+1 daireler ön plana çıkmaktadır.
My World” projesinin 3. etabı olan ve talep üzerine öngörülen tarihten önce  satışa sunduğumuz Equniox; sunduğu olanaklar, sahip olduğu ayrıcalıklar ve benzersiz özellikler ile yeni bir dünyanın içinde prestij, rahatlık, güven ve uyumu barındıran yepyeni bir yaşam biçimi anlayışı sunmasının yanı sıra kârlı bir yatırım aracı olarak da değerlendirilmektedir. My World Equinox’da toplam 491 adet daire bulunmaktadır. Konutlar 2+1, 3+1, 4+1 bahçe dubleksler ve 5+1 çatı dublekslerden oluşan geniş bir yelpazede sunulmaktadır.
Ağaoğlu’nun tüm projelerinde yer alan sosyal ve sportif yaşama kulübü “My Club”; squash - aerobik - güzellik salonları, kondisyon merkezi, sauna, hamam, buhar odası, SPA ve kuaförü ile “My World” sakinlerine hizmet verecektir. “My World”; güvenli korunma yöntemleri ile emniyetli, teknolojik altyapısı ile üstün donanımlı, birinci sınıf malzemesi ile son derece kaliteli olduğu kadar; 30 bin metrekarelik eğlence ve alışveriş merkezi ile de modern bir kentin tüm gereksinimlerini karşılayabilmektedir. “My World”ün eğlence ve alışveriş merkezinde ise süpermarketler, mağazalar, sinemalar, food court’lar, kafe - restoranlar ile business otel yer almaktadır.

ELTES GÜNEŞİ / Ümraniye
Ağaoğu Şirketler Grubu olarak, hisselerinin %100’ünü satın alarak bünyemize geçirdiğimiz ve Ümraniye’de yer alan Eltes İnşaat arazisi üzerinde uygun fiyatlı ve nitelikli “Eltes Güneşi” konut projemizi gerçekleştirmekteyiz.
Toplam 1500 dairenin yer aldığı “Eltes Güneşi” projemiz 2 etaptan oluşmaktadır. 12 blok olarak tasarlanan ilk etapta; 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipi alternatifleri ile toplam 1.111 adet daire yer almaktadır. 58 metrekareden, 159 metrekareye kadar 17 farklı daire seçeneği sunan projede; 13, 14 ve 15 katlı bloklar bulunmaktadır.
Ağaoğlu olarak, hayata geçirdiğimiz tüm projelerde yarının trendlerini yakalamayı hedefleyerek, cazip fiyat ve ödeme koşulları ile sunduğumuz “Eltes Güneşi” projemizden ev alan herkese mutfakları için ankastre fırın, bulaşık makinesi, ocak ve davlumbaz hediye ediyoruz. Üstelik bu sürpriz uygulama bugüne kadar ev almış tüm Eltes Güneşi ev sahiplerini de kapsamaktadır. Projede en son uygulanan bir başka sürpriz uygulamamız ise klima altyapı tesisatını da projeye dahil etmemizdir.

MY ROSEVILLE / Çekmeköy
Hayata geçirdiğimiz tüm projelerde yarının trendlerini sunan Türkiye’nin sektöründe öncü Grubu Ağaoğlu olarak , Çekmeköy’de prestij sembolü butik bir villa projesine imza atıyoruz. My Roseville projesi, doğanın sesi ve rengiyle baş başa kalmak isteyenlere eşsiz bir yaşam alanı sunmaktadır. Butik tarzda ve lüks villa projesi olarak 2 ay önce inşasına başladığımız My Roseville, 32 bin metrekarelik alan üzerinde kurulmaktadır. Proje, California mimarisinden esinlenerek, gül ağırlıklı İngiliz stili peyzaj tasarımı ile 27 adet 461 m2’lik tripleks villadan oluşmaktadır. Ormana bitişik yeşil alanı, suni göletleri ve şelalerle donatılı mimarisiyle My Roseville sakinlerine doğanın sessizliği, bol yeşil ve bol oksijenli bir atmosfer vaat etmektedir. Proje kapsamında 2 açık ve 1 kapalı yüzme havuzunun dışında 7 adet villa ise özel havuzludur.
Eylül 2007 de satışına başlanacak olan My Roseville’in  en önemli mimari özelliklerinden birisi de her bir villa cephesi ve bahçesinin komşu villalar tarafından görülmeyecek biçimde projelendirilmesidir. Sektörde 26 yıllık tecrübemiz ile ürettiğimiz My Roseville,  şehir merkezindeki lokasyonu, otobana doğrudan çıkışı ve rahat ulaşımı sayesinde ev sahiplerine trafik karmaşasından uzakta ulaşım rahatlığı sunmaktadır.

MY CITY HOTEL / Ümraniye
Ümraniye’de çok yakında hizmete girecek 4 yıldızlı bir şehir oteli olan  My City Hotel,  5 yıldızlı bir hizmet vermeyi hedeflemektedir. Sabiha Gökçen havalimanına olan yakın konumu ile özellikle Ümraniye ve civarı bölgelerdeki iş dünyasına hizmet vermeyi hedeflemektedir. Toplam 114 oda, 220 yatak kapasitesi ve en son sistem ekipmana sahip toplantı salonları ile hizmet verecek olan My City Hotel; şirket tanıtım yemekleri, toplantı ve seminerler için Anadolu yakasının en ideal seçeneği durumundadır.

2007 yılında yeni projeleriniz neler olacak?
Mevcut arsa yatırımlarımızla 25 projeyi daha hayata geçirecek kapasiteye sahip olan Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak; yatırımlarımıza inşaat ve turizm olmak üzere iki alanda devam etmekteyiz. Eltes İnşaat arazilerinden Ataşehir‘in doğu kısmındaki 285 dönümlük arazi üzerinde 2007 yılında yaklaşık 3.000 konut yapılacaktır. Maslak Ayazağa’da bir konut projesi gerçekleştirilecektir. Ayrıca Ümraniye’de 50 bin metrekarelik bir iş merkezinin yapımına başlanmıştır.
Çok yakın bir tarihte Ümraniye’de açılacak My City Hotel’in dışında İstanbul’un değişik yerlerinde 2 adet otel daha açılması planlanmaktadır. Otellerden biri Çamlıca’da, bir diğeri ise “My World” projesi içerisinde hizmete girecektir.
Henüz proje aşamasında olan, Bodrum Yalıçiftlik’te özel bir koyda açılması planlanan 230.000 metrekarelik alanda yer alan, 2.000 yatak kapasiteli tesisin yatırım değeri ise 120 milyon Dolar’dır. Bu yatırım, Ağaoğlu olarak turizm alanında gerçekleştirmeyi planladığımız en büyük projelerimiz arasındadır.
Ayrıca Net Şirketler Grubu ile birlikte Türkiye’nin ve dünyanın en büyük turizm yatırımlarından biri olacak “Bodrum-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi”ni hasılat paylaşım modeli ile gerçekleştirmekteyiz. 2007 yılı içersinde başlayacak olan projeyle, iki binli yılların dünya çapındaki taleplerini karşılamayı, uluslararası yaşam tarzına cevap vererek bölgesel turizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Pesah Bayram mesajınız?
Öncelikle tüm Musevi cemaatinin MÖ XIII. yüzyıldan bu yana geleneksel olarak kutlanan ve Museviler’in sosyal ve dini hayatlarının ayrılmaz bir parçası olan Hamursuz Bayramı’nı kutlarım. Yaşadığımız coğrafya, tüm tarihsel süreci boyunca farklı dinleri biraraya getiren, barış ve kardeşlik esasına dayalı bir yaşam sunagelmiştir. 2000’li yılları yaşadığımız modern çağda da Türkiye, farklı dinlere mensup vatandaşlarımızın kendi dini pratiklerini barış ve huzur içinde yaşayabildikleri ve kendilerini özgürce ifade edebildikleri çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Bu barış ve kardeşliğin her geçen gün artmasını ve ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden biri olan bu kültürel ve dinsel mozağin hiç bozulmamasını temenni ederim.