Avşar: "Keşke spor bakani olsaydim"

Amerikan Hastanesi-Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvası, İstanbul`da başladı. Açılışta Hülya Avşar ile İpek Şenoğlu bir gösteri maçı yaparken, Avşar "Keşke sanatçı olmak yerine spor bakanı olsaydım" dedi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
TED Kulübü Tesisleri'nde 8 Nisan tarihine kadar sürecek organizasyonun tanıtım toplantısı, sanatçı Hülya Avşar, milli tenisçi İpek Şenoğlu, TED Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Amerikan Hastanesi Yöneticisi Tolga Güngör ve Radyo Pink Yayın Yönetmeni Özlem Göksay'ın da katılımıyla yapıldı.  Turnuvanın sosyal bir içeriği olduğunu vurgulayan ve gelecek yıl doğu illerinden gelecek yetenekli genç sporcuların da mücadele edeceğini anlatan  Avşar: ''Her geçen yıl biraz daha faydalı olma çabası içindeyiz. Doğu ilerinde bazı okullara tenis kortu yaptırma çalışmalarımız var. Yaptırdığımız bu kortların açılışına da gidip gösteri maçı yapacağım'' dedi.
Türkiye'de spora yeterli desteğin verilmediğini savunan Avşar, ''İpek Şenoğlu'nun sponsorunun olmadığını öğrenince çok şaşırdım. Eğer ben spor bakanı olsaydım ortalığın tozunu atardım. Düşünün, Türkiye'de tenis denildiğinde insanların aklına ben geliyorum. Bu durumdan utanıyorum'' şeklinde konuştu.
Tek bayanlar, tek erkekler, karışık çiftler, çift bayanlar ve çift erkeklerde yaş gruplarına göre 18 ayrı kategoride gerçekleştirilen turnuvaya 900 sporcunun kayıt yaptırdığı bildirilirken, Hülya Avşar'ın, Prof. Dr. Mehmet Tınaz ile karışık çiftlerde mücadele edeceği belirtildi.
Turnuva içinde, TESYEV ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun katkılarıyla katılımcıların çoğunluğunu gazilerin oluşturduğu ''Engel Tanımayanlar'' kategorisi altında özel maçların düzenleneceği ifade edilirken, bu kategori için Hülya Avşar'ın bir para ödülü koyduğu öğrenildi.