GKD`de 4. Basketbol Şenliği

Göztepe Kültür Derneği basket çalışmaları kapsamında 11-18 Mart tarihlerinde dördüncüsü yapılan ve geleneksel Basketbol Şenliği çoşku, heyecan ve çekişmelere sahne oldu. Tüm gruplardaki sporcular 3 sayı atışı, faul atışı ve dripling yetenek yarışmalarında madalya için yarışırken, ilk adı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
11 Mart Pazar günü başlayan şenlikte, iki grupta yarışmalar yapıldı. Yıldız grubunda 3 sayı ve faul atışı yarışmalarında en fazla basket atan sporcular madalyalara sahip olurken, dripling yetenek yarışmasında puanlamalar top sürüş tekniği, pas isabet durumu, şut çekme tekniği, basket atma ve süre kullanımına göre yapıldı. Şenliğe küçük yıldızlar grubunda 3 sayı ve  dripling yetenek yarışmaları ile devam edildi.  Gün, ilk adım projesinde bulunan miniklerin velileri beraber ısınma hareketleri  ve koşma yaptıktan sonra oyunlar oynamasıyla son buldu. İki ayrı grupta yarışan sporcularbirbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya ama zevkle mücadele ettiler.
18 Mart Pazar günü yıldız grubu yarışmalarına devam edilirken küçük yıldız grubu velileriyle kendi aralarında maçlar yaptılar Tüm oyunlar ve yarışmalar tamamlandıktan sonra günün anlamına yönelik bir  konuşma yapan İzzet Salerno; bütün sezon yaşanan yoğun tempo, Maccabiat  antrenmanları, her hafta yapılan basketbol antrenmanları arasında bu güzel günü yaşamanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Şenliklerde yaşanan güzel anların görüntülendiği barkovizyon gösterisi sunulmasının ardından madalya törenine geçildi.
Yıldızlar grubunda 3 sayı ve faul atışı yarışmalarında birinci Alp Gabay, ikinci Berk Barokas, üçüncü ise  Cefi Aşkın’ oldu. Dripling yetenek yarışmasında ise birincilik yine Alp Gabay’ın olurken, ikinciliği ve üçüncülüğü  Can Bivas ile  Niso Zakuto paylaştılar. Küçük yıldızlar grubunda ise faul atışı yarışmasında İzzet Bihar, Ralfi Molho ve Sami Kalvo  ilk üç sıraya yerleştiler dripling yetenek yarışmasında altın madalyayı Heymi Danon aldı. Gümüş madalyanın sahibi Rafi Şaban, bronz madalyanın sahibi Eyal Menda oldu.
Etkinliğe  katılan tüm sporcuların sahneye davet edilip hediyelerinin sunulmasının  ardından basketçilerden Onur Rrgalimidi’nin doğum günü kutlandı. Tören GKD hanımlarının hazırladıkları kahvaltı ile son buldu.