İsrael Singer hakkindaki suçlamalari reddediyor

Haziran 2006`da Filistinli militanlarca kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit`in serbest bırakılması konusunda taraflar çelişkili açıklamalarda bulunuyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dünyanın en önemli Yahudi kuruluşlarından Dünya Yahudi Kongresi’nin (World Jewish Congress, WJC) Politika Konseyi eski Başkanı Rabi İsrael Singer fondan zimmetine para geçirdiği iddialarını yalanladı.
WJC’nin başkanı Edgar Bronfman, geçtiğimiz hafta Singer’i WJC’in kasasından zimmetine para geçirmekle suçladı. Suç iddiası, bir açıklama mektubu ile WJC’nin Avrupa kolu başkanına ulaştırıldı. Singer’in işten çıkarılmasına, Avrupa kolu başkanı dahil olmak üzere kurumun çok sayıda üyesi karşı çıktı.
Edgar Bronfman’ın bu açıklamasına karşılık Singer, “30 yıldır bu kadar yakın çalıştığım birinin, kendisini ve beni halkın önünde utandıracak kadar ileri gitmesine çok şaşırdım ve son derece üzüldüm. Bu iddialar asılsızdır, ve bunları kesin olarak reddediyorum.” dedi. Singer ayrıca, “WJC’nin hedefleri doğrultusunda ve Yahudi halkının iyiliği için canla başla çalıştım. Böyle ufak, ahlaksız ya da değersiz iddialar ile meşgul olmayacağım. Hayatımın geri kalanını Yahudi halkı ve insan hakları için savaş vererek, önyargı ve cehalet kurbanlarının yaşadığı adaletsizliklere çare bularak geçireceğim.” dedi.