Egzotik meyve sepeti ile bahari karşilayin!

Geçtiğimiz haftaya kadar ben de yememiştim. Nicolas de Falco, egzotik meyveleri evimize kadar getiriyor. Sayesinde ben de bir çoğunun tadına baktım. Nasıl yeneceğini bilmediklerimi ise broşüründen bakarak öğrendim. Farklı bir başlangıç yapan Nicolas, Brüksel`de doğdu. Türkiye`ye altı yaşındayken geldi, Pierre Loti`de okudu. Liseyi bitirir bitirmez i&#

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu yaşta böyle bir işe atılmandaki en önemli neden neydi ?
Bir seneyi aşkın bir süre Türkiye’nin değişik bölgelerinde meyve hallerinde çalıştım ve şu anda Kadıköy hal’inde müdür olarak çalışmaktayım. Sabah 04.30 da işe başlıyorum ve 13.00 gibi bitiriyorum.Normal iş saatleri dışında olan bu ritme insan bir müddet sonra alışıyor. Meyvelere ek olarak egzotik meyve sepetlerine başladım. Egzotik meyveleri tanıyan, seven ve arayanlara bunları güzel bir şekilde sunmak hoşlarına gider diye düşündüm ve sepetlerle numuneler yolladım. Yolladığım her sepet bana en az bir müşteri kazandırdı; akabinde müşterilerimin yolladığı sepetler yeni müşteriler kazandırdı ve kulaktan  kulağa yayıldı. Şu anda sipariş verenler arkadaşlarına tavsiye ediyor ve bir alan bir daha alıyor.
Bu meyve sepetlerini yapmak nereden aklına geldi ?
Beni bu macerada A’dan Z’ye kadar destekleyen  bir aile dostumuz, bu fikrin mimarıdır. Fikri benimsedim. Meyvelerin içinde olmam işi kolaylaştırdı; egzotik meyveleri tanıyan ama bulamayan çok kişi var; deneyerek kaybedecek bir şeyim yoktu. Ben de bu eksiği tamamlayarak güzel bir şey başlatabilirim diye düşündüm.
Egzotik meyveleri bulmak zor oluyor mu?
Meyveler düzenli bir şekilde ithal ediliyor;  taze olmaları için küçük partiler halinde ama sık sık yeni kargo şeklinde geliyor. Bu yüzden de her zaman her meyveyi bulmayabiliyoruz ama her zaman güzel ve değişik bir ürün gamı mevcut.
Bu meyveler nerelerden geliyor?
Meyveler ağırlıklı olarak Uzak Doğu ve Güney Amerika’dan geliyor, meyvenin mevsimine göre nereden ne alınacağı kararlaştırılıyor. Çoğu meyve devamlı var; zaten sepetlerimi yaparken o an elimde taze olan meyveleri kullanıyorum, taze ürün olduğu için her sepet birbirinden biraz farklı olabiliyor, ama en önemlisi her sepetimde taptaze meyveler kullanıyorum.
Bu egzotik meyve sepetlerindeki meyvelerin bir çoğunu ilk defa görüyorum. Benim gibi ilk defa görenler için o meyveleri tanıtır mısın biraz ?
Doğrusu bazı meyveleri ben de ilk gördüğümde öylece baktım, resimlerini bile görmemiştim daha önce…Tek tek hepsini tattım, kesmesini, nasıl muhafaza edileceklerini öğrendim. Broşürümde hepsinin nasıl soyulup yendiğine yer verdim.Hazırladığım her sepetin içine bir broşür koyuyorum. Kullandığım meyveler arasında ananas, mango, papaya, taze hindistan cevizi, rambutan, mangosten, passion fruit (çarkıfelek), star fruit (carambola), lychee, lime, granadilla, dragon fruit (pitahaya), kumkuat, physallis, ginger (zencefil) gibi birbirinden güzel çekici ve renkli meyveler var.
Bu meyveler de vitamin deposudur herhalde…
Evet, kesinlikle.Sağlıklı olmaları bir yana, sofrada soyulmuş veya soyulmamış halleriyle kendi başlarına bir dekor temsil ederken, tüm ailenin veya misafirlerin zevkle tüketeceği bir tropik senfoni gibiler…
Meyveleri dilimliyor musun yoksa bütün halinde mi gönderiyorsun ?
Ben soymadan, kesmeden meyveleri oldukları şekilde diziyorum sepetlere. Hem görüntüsü güzel oluyor, hem de taşıması daha kolay oluyor.
Bu sepetler ne tür kutlamalarda gönderiliyor?
Bu sepetleri istediğiniz vesilede gönderebilirsiniz; davet, nişan, akşam yemeği, teşekkür, kutlama, yaş günü, sevgililer günü, hasta ziyareti, evlere veya hastanelere  hatta bazı hastanelerde çiçekler aşağıda kalırken meyveler odaya çıkarılabiliyor. Çiçekler birkaç gün sonra soluyor, bu meyveler ise damağınızda hoş bir tat bırakıyor. Hem güzel, hem sıhhatli, hem damak tadımıza uygun, hem değişik, hem pratik. Bir telefon etmeniz veya bir mail atmanız yeterli. İstediğiniz fiyatı, teslimat adresini veriyorsunuz sepetinizi hazırlayıp kendim bizzat istediğiniz adrese götürüyorum.
Kendim için istersem ?
Tabii ki, egzotik meyve yemek isteyebilirsin kendine. Dışarıdan alacağın fiyattan çok daha düşük fiyata evine teslim ediyorum. Abone sistemi kurdum. Haftada 1, 10 günde 1, ayda 3dž kere gibi isteyeceğin aralıklarda, devamlı hatırlatmaya gerek kalmadan sepetleri getiriyorum. Siz tercihlerinizi söylüyorsunuz veya seçimi bana bırakıyorsunuz, ben size meyvelerinizi getiriyorum.
Ücretler hakkında biraz bilgi verebilir misin?
Aslında limiti siz belirliyorsunuz. Sepetler için istediğiniz fiyatı bana söylüyorsunuz ben sizin fiyatınıza göre sepet düzenliyorum.
Bu sepetlerin hazırlanması kaç gün sürüyor?
Genelde sepetleri teslimat günü hazırlıyorum; meyvelerin her zaman taze olmaları benim için çok önemli. Müşterilerim meyveleri görmeden seçmeden sipariş veriyorlar ve sepetleri değişik yerlere yollatıyorlar. Siparişlerinizi ne kadar önceden verirseniz o kadar daha rahat oluyor benim için, ama aynı günde de sipariş verilebiliyor, elimde güzel sepet yapabileceğim taze meyve yoksa  kendilerine söylüyorum. Memnun kaldıkları için de aynı kişilerden yeni siparişler alıyorum.
Sipariş vermek isteyenler sana nasıl ulaşabilirler?
Bana 0533 4138586 numaralı telefondan veya nicolas.defalco@ everfresh.com.tr adresine mail atarak ulaşabilirler.