İstanbul Park`ta “racing” eğitimi almaya hazir olun!

Yaratıcı insanlar düşünülünce akla daha ziyade belli meslek gurupları gelir; iç mimarlar, ressamlar, fotoğrafçılar gibi. Bazı insanlar o kadar yaratıcıdır ki, bu yaratıcılığı yaptığı iş ne olursa olsun ona taşımayı becerir. Evde bulduğu anneannesinden kalma reçel tenceresi ve onun reçel tariflerinden yola çıkarak ke

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Işık SİVİL KARAKOÇ

Türkiye’deki motosiklet sever potansiyelini keşfeden dünyaca ünlü yarış okulu Cornerspeed, ülkemizde bu bilinci artırmak, profesyonel yarışçılar yetiştirmek için Nisan ayından itibaren faaliyete geçiyor. İstanbul Park pistinde sürüş tekniklerinizi geliştirmek istiyorsanız, bu eğitim programını kaçırmayın!
Ülkemizde ilk defa, hem yarışçıların hem de motosiklet tutkunlarının, yüksek performanslı motosikletlerle sürüş deneyimi yaşayabileceği ve profesyonel sürücü/yarışçı eğitmenler tarafından gerekli eğitim alabilecekleri bir yarış okulu nihayet açılıyor.  Suzuki işbirliğiyle, Türkiye’de Avrupa ve Ortadoğu şubesi açılan “Cornerspeed Yarış Sürücülüğü Okulu” ABD’lerinde belli başlı tüm kuruluşlarca tanınan, eğitim teknikleriyle kendini kanıtlamış ve Amerika’daki ulusal yarışmalara birçok şampiyon yarışçı yetiştirmiş bir okul. Kurslar, en modern araç ve tekniklerle, yarısından fazlası ABD’de şampiyonluk kazanmış eğitimciler tarafından veriliyor. Tüm eğitim programı video kaydına alınıyor. Böylelikle kursa katılanlar kendi yaptıkları yanlışları görme fırsatına sahip oluyorlar. Okulun baş eğitimcisi olan Aaron Stevenson aynı zamanda 25 yıllık profesyonel pist yarışçısı ve sekiz yıldır Cornerspeed Profesyonel Sürüş/Yarış Okulu’nun sahibi. 
Bu sponsorluğun Türkiye’deki motosiklet sporunu geliştireceğini belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Edmondo Morigi, “Suzuki olarak Cornerspeed işbirliği ile Türkiye’de motosiklet yarışçılarının sayısını arttırmayı hedeflerken öte yandan motosiklet sporuna gönül verenlerin ileri sürüş tekniklerini öğrenerek bilinçli birer kullanıcı olmalarını amaçlıyoruz” dedi. Morigi ayrıca, Cornerspeed’ in motosikleti kullanmayı öğrenmeye yönelik eğitim vermediğini, kayıt olacak kişilerin belli bir sürüş kapasitesinde olmaları gerektiğini belirterek, motosiklet sürücülerinin seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığını ifade etti. Cornerspeed Türkiye’nin hedefleri oldukça büyük. Ülkemizde bir ilke imza atarak, profesyonel pist yarışlarına yol açacak bir sistem oluşturmak amacı ile Cornerspeed Profesyonel Türk pist yarışçılarını yetiştirmeyi,  profesyonel yarışçıların antrenman yapması için gereken programları hazırlayıp sunmayı hedefliyor. 
Yarışçı yetiştirmenin yanı sıra Cornerspeed yarış pistinde güvenli bir şekilde motosiklet kullanmayı öğrenmek isteyenler için de ileride, başlangıç sınıfları da açmayı planlıyor. Eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip olacak kişiler, kontrollü bir pistte ve “usta pilot” eğitmenler eşliğinde motosiklet sürmenin de keyfini çıkarmaya devam edebiliyorlar. 
Cornerspeed Yarış Okulu, orta ve uzun vadede, Avrupa’dan, Amerika’dan veya dünyanın diğer yerlerinden motosiklet tutkunlarının, yarış veya eğitim amacı ülkemize gelmesini sağlayarak, Türk turizmine de katkı sağlamayı amaçlıyor.
Eğer sizde iyi bir motosiklet sürücüsü olduğunuzu düşünüyorsanız ve pistin heyecanını yaşamak istiyorsanız, bu eğitim programını kaçırmayın.
CornerspeedTM: Merkezi ABD’nin Charlotte kentinde olan Cornerspeed Motosiklet Sürüş Okulu, motosiklet yarışçısı yetiştiren dünyanın en saygın okullarından biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonuna da akredite olan kurum tamamen WERA ve CCS, ABD’nin başlıca motosiklet yarışları organizasyonları) tarafından yetkilendirilmiş durumdadır. Bu kursu tamamlayan öğrenciler geçici yarış lisansı almaya hak kazanırlar.

Kurs Tarihleri
25–26 Nisan 2007
19–20 Mayıs 2007
09–10 Haziran 2007
06–07 Temmuz 2007
15–16 Eylül 2007