Neve Şalom Vakfi`nda devir teslim töreni

Neve Şalom Vakfı`nda görev süresini tamamlayan Yönetim Kurulu üyeleri görevlerini resmen devrettiler. Vakfın kültür merkezinde gerçekleştirilen gecede Moiz Bahar çalışma arkadaşlarına birer teşekkür plaketi sundu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Neve Şalom Sinagogu Vakfı’nın başkanlık devir teslim 21 Mart Çarşamba gecesi üç yüze yakın kişinin katıldığı bir törenle gerçekleşti.  2002񮖦 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Moiz Bahar, görevini 1994’ten beri yönetim kurulunda olan Jozef Nassi’ye devretti.
Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, Bet-Din üyeleri ile çeşitli dernek, kurum, vakıf başkan ve üyeleri gecede hazır bulundular.
Yemeğin ardından Roni Video tarafından düzenlenen barkovizyon gösterisinde  Bahar’ın başkanlığı dönemindeki faaliyetlerden örneklerin sunulduğu bir çalışma ve yine Moiz Bahar ile ilgili hazırlanan sunumun ardından  plaket törenine geçildi.
Moiz Bahar’a idari personel adına Doli Çiprut, Hevra Kadişa personeli adına Natan Siliki, Dostluk Yurdu Derneği adına Selim Nahmiyas, Matan Baseter Barınyurt adına Viktor Kohen Ülçer, Neve Şalom Sinagogu Vakfı adına Jozef Nassi ve Hahambaşılık adına Silvyo Ovadya’nın plaketlerini sunmalarından sonra vakfın eski ve yeni başkanı birlikte pasta kesti.
Gecede görevini devreden başkanın yanı sıra diğer  yönetim kurulu üyelerine de Jozef Nassi’nin tasarımı olan Sefer Tora şeklindeki plaketleri, Moiz Bahar’ın kısa anlatılarıyla verildi. Yusuf Andiç, Leon Esim, Meir Gaon, Efrayim Kebudi, Viki Manisa, Fani Pinhas ve Ester Zonana’nın plaket alırken söyledikleri salondaki misafirlere duygulu anlar yaşattı.
Konuşmasının sonunda yeni Başkan Nassi’yi deneyimlerine dayanarak aydınlatıcı bilgiler de veren Bahar, her zaman kendisine destek veren Cemaat Başkanına Ovadya’ya, Onursal Cemaat Başkan Pinto’ya, Hahambaşılık Müşavirlerine, Aşkenaz, Kuzguncuk, Ortaköy Vakıflarının başkan ve yöneticilerine, Matan Baseter Barınyurt’un çalışma dönemindeki başkan ve yöneticilerine, vakfın idari personeline, geceyi hazırlayan ekibin başı Daryo Katalan’a, Barınyıldızlara, Roni Video’ya, Alberto Modiano’ya ve başta babası olmak üzere tüm ailesine teşekkür etti.
Başkan Nassi konuşmasında, görev süresini tamamlayançalışma arkadaşlarının desteklerine her zaman  ihtiyacı olduklarını  söyleyerek başladı. Bahar, ile olan anılarına değinerek, sürdürdüğü konuşmasında Neve Şalom Vakfı’nın “cemaatimizin belediyesi” gibi çalıştığı benzetmelerine katıldığını söyledi.
Amacının vakfın yarınlarını da en az geçmişteki kadar görkemli kılmak olduğunu, bunun da ekip çalışmasıyla gerçekleşebileceğinin bilincinde olduğunu belirtti. Gecenin catering hizmetini her zaman olduğu gibi Barınyurt Huzurevine Yardım Derneği İktisadi İşletmesi verdi.