Emre ceza almadi

Nike, futboldaki ilk imzalı koleksiyonunu Brezilya Milli Takımı ve Barcelona`nın yıldız oyuncusu Ronaldinho için hazırladı. Hem futbol sahasında hem de dışarıda giyilebilen bu ürünler Ronaldinho`nun da katılımıyla tasarlandı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Irkçılık iddialarıyla suçlanan Newcastle Unitedli Emre Belözoğlu'nun İngiltere Futbol Federasyonu FA'dan yapılan açıklamayla tüm suçlamalardan beraat ettiği ve ceza almadığı belirtildi. Böylece uzun süredir devam eden suçlamalarda Emre aklanmış oldu
İngiltere Futbol Federasyonu FA bugün yaptığı açıklamayla Newcastle Unitedlı Emre Belözoğlu aleyhinde yapılan ırkçılık suçlamalarının kanıtlanamayacağını ve bu sebeple oyuncunun ceza almasının mümkün olmadığını belirtti. FA Disiplin Komitesi kendilerine sunulan kanıtların sonuca varmak için yeterli olmadığını belirtti.
Emre 12 Ocak 2007 tarihinde, takımının 30 Aralık 2006'da Goodison Park'ta Evertonla oynadığı karşılaşmada rakibine ırkçı ithamlarda bulunduğu iddiasıyla suçlanmış ancak tüm suçlamaları reddetmişti.
Emre yaptığı açıklamada: ''Bu suçlama ile yargılanıp beraat ettim ve bundan dolayı çok mutluyum. Irkçı bir insan değilim ve ırkçılığı her zaman lanetlerim'' dedi. İngiltere Futbol Federasyonu'na (FA), duruşmayı adil bir biçimde yürüttükleri için teşekkür eden Emre: ''Son iki ay benim için çok zor geçti. Artık tek düşüncem mesleğime devam etmek. Bu yaşananlar sırasında Türk milletinden aldığım desteğe, çok teşekkür ederim'' diye konuştu. Emre Belözoğlu, (A) Milli Futbol Takımı kampına katılmak üzere, bu gece yarısı KLM Hava Yolları ile İstanbul'a gelecek.
Emre ceza alması durumunda, İngiltere'den ayrılacağını açıklamış ve bu gelişme üzerine de Alman kulübü Hertha Berlin Milli oyuncumuzla ilgilendiğini açıklamıştı.
İngiltere Futbol Federasyonu, Newcastle kulübünde forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ''ırkçılık'' suçlamalarından aklandığını, resmi internet sitesinde açıkladı. Federasyon açıklamasında, Disiplin Kurulu'nun bugün yaptığı oturumda Emre Belözoğlu ile ilgili suçlamaların ele alındığı, ancak bu suçlamalara ilişkin yeterli kanıtın bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, ''Alınan kararda, sunulan bütün delillerin dinlenmesinden sonra Futbol Federasyonu ve Newcastle United kulübü, kanıtların yeterli olmadığında uzlaştı. Bizce ortaya konulan suçlamalar kanıtlanamamıştır'' denildi.
Bilindiği gibi Emre Belözoğlu, Everton ile Newcastle arasında 30 Aralık 2006 tarihinde oynanan maç sırasında ırkçı hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 12 Ocak 2007 tarihinde İngiltere Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna verilmişti. Emre, süreç boyunca hakkındaki suçlamaları reddetmiş ve federasyon disiplin kurulunun bizzat kendisini dinlemesini talep etmişti.