Ronaldinho için bir ilk!

Nike, futboldaki ilk imzalı koleksiyonunu Brezilya Milli Takımı ve Barcelona`nın yıldız oyuncusu Ronaldinho için hazırladı. Hem futbol sahasında hem de dışarıda giyilebilen bu ürünler Ronaldinho`nun da katılımıyla tasarlandı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ronaldinho'ya özel

Nike, en çok sevilen futbolcularından biri olan Ronaldinho şerefine bir koleksiyon tasarladı. Ronaldinho’yu hem futbol sahasında hem de futbol sahasının dışında onurlandıracak olan bu koleksiyon Nike ve futbolcunun uzun süredir birlikte çalışmasının bir sonucu. Nike, Ronaldinho’nın yaşam tarzını daha iyi anlamak, onu daha yakından tanımak, nasıl futbol oynadığını daha da iyi öğrenmek için futbolcuyla birlikte çalışarak Ronaldinho’nun beklentilerine göre ürünler geliştirdi.

Bu koleksiyonla Ronaldinho; Michael Jordan, Tiger Woods ve LeBron James gibi sporcuların arasına katıldı. Artık sambacı futbolcunun da Nike tarafından üretilen ve kendi imzasını taşıyan bir koleksiyonu var.

Nike’ın futboldaki ilk imzalı koleksiyonu olma özelliğini taşıyan 10R koleksiyonunda yeni bir krampon yer alıyor. Tiempo Ronaldinho adını taşıyan bu krampon hem sahada hem de saha dışında giyilebiliyor.

Ronaldinho, yeni Tiempo Ronaldinho kramponunu yaratmak için, salon futbolu oynadığı günlere ve şimdiki futbol oynayış tarzına ilişkin bilgiler verdi. Böylece klasik tasarımın ve zanaatkârlığın yumuşak bir deri, üstün performansa dayanıklı bir taban ve ayağın topla buluştuğu noktanın güçlendirilmesiyle birleştirildiği bir krampon yaratılmış oldu.

Nike ayakkabı tasarımcısı Tom Minami ile Ronaldinho’nun oturup konuşması, tasarımın ortaya çıkmasında büyük rol oynadı. Ailesine, müziğe ve neşeye tutkuyla bağlı oluşu, koleksiyona grafik olarak üç temsili renkle yansıtıldı. Bu renkler Ronaldhino’nun sahada giydiği formanın numarası olan altın sarısı ‘10’u ve stilize edilmiş olan ‘R’ harfi ikonografisini çevreliyor.”

 

Ronaldinho'nun Tiempo'su bu yaz beyaza bürünüyor

Barcelona futbol takımının yıldız oyuncusu Ronaldinho’nun, kendine has kişiliğini ve oyun stilini ortaya koymak amacıyla tasarlanan Nike Tiempo Ronaldinho kramponu yenilendi. İlk olarak 2006 yılının Kasım ayında siyah renk seçeneğiyle piyasaya sunulan Tiempo, 2007 yazında yaz mevsiminin ruhuna yakışır bir renk alarak, beyaza bürünüyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Ronaldinho hayranları, onun, Brezilya’nın Porto Alegre şehrindeki futsal salonlarından uluslararası stadyumlara geçiş öyküsüne tanıklık ettiler. Ronaldinho, 2002 yılında Dünya Kupası'nı kazandı ve Avrupa’da yılın En İyi Futbolcusu seçildi. 2004 ve 2005’te, FIFA tarafından Yılın En İyi Oyuncusu ve bir kez daha Avrupa’da Yılın Oyuncusu seçildi. Ayrıca, aynı dönemde FC Barcelona takımı ile birlikte Şampiyonlar Ligi ve La Liga şampiyonluklarını da tattı.

Ronaldinho’nun hem saha içerisindeki hem de saha dışındaki bu başarılarını ödüllendirmek isteyen Nike, Ronaldinho ile birlikte çalışarak, tasarımıyla, onun hayatına, kişiliğine, kendine has oyun stiline atıflarda bulunan bir krampon yarattı.

Ronaldinho bu kramponun tasarım aşamasında, kendi oyun stilini şöyle anlatmıştı: “Benim oyun stilimde top kontrolü çok önemli; çünkü çok fazla dribbling yapıyorum, çok fazla pas veriyorum ve aynı zamanda çok sayıda serbest vuruş gerçekleştiriyorum.Futsal oynarken, topu daha farklı kullanırsınız. Top, daha uzun sure ayağınızın altında olmak durumundadır. Ayrıca, çok daha hızlı ve kontrollü dribblingler yaparsınız. Ben futbolu işte bu şekilde öğrendim. Bu stil benim kanıma işledi ve bugün de hala aynı oyun stiliyle futbol oynuyorum.”

Ronaldinho’nun tüm bu söylediklerinden yola çıkan Nike, sonuçta ortaya Tiempo’yu çıkardı. Klasik konstrüksiyon ile usta bir işçiliğin ürünü olan Tiempo’da kullanılan yumuşak deri ve ayağın topla buluştuğu bölgedeki özel geniş yapı dikkat çekiyor. Ayrıca, yüksek performans sağlayan dış tabanı ve dış tabandaki çiviler, dribbling hareketleri sırasında veya top sürerken Ronaldinho’nun top kontrolünü arttırıyor.

Ronaldinho’nun ailesine, müziğe ve neşeye olan tutkusu ise ayakkabının üzerindeki üç ayrı renkten oluşan grafik desende hayat buluyor. Bu desendeki sarı renk, aileyi, güneşi, Brezilya’yı ve evi; turuncu renk, sambayı, baharatları ve yiyecekleri; kırmızı ise Ronaldinho’nun tutkularını ve neşeli tavırlarını simgeliyor. Bu renkler, Ronaldinho’nun sırt numarası olan altın renkli ‘10’ sayısını ve ‘R’ harfini çevreliyor.

Kramponları, hem sahada hem saha dışında giyilebilen giysileri ve yeni aksesuarları içeren Ronaldinho koleksiyonu, Nike tarafından bir futbolcu için tasarlanan ilk koleksiyon. Bu koleksiyonla birlikte Ronaldinho da, Nike imzalı ürünlerin sahibi olan Michael Jordan, Tiger Woods ve LeBron James gibi efsane sporcular arasındaki yerini almış oldu.