Almanya`nin en çok tehdit edilen Yahudisini kimler koruyor?

Almanya Yahudi Cemaati`nin eski yöneticilerinden Michel Friedman`ın koruma görevlilerinin neo-Nazi sempatizanı olduğuna dair belgeler Almanya Yahudi toplumunu sarstı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Almanya Yahudi Cemaati, cemaat yöneticilerini korumakla görevli polislerin neo-Nazi sempatizanı olduğunun açığa çıkmasıyla sarsıldı. Koruma görevlilerinin aşığı sağ ile olan bağlantısı bir yıl önce fark edilmesine rağmen bugüne kadar gizli tutulduğu iddia edildi..
Söz konusu olan polis memurları Yahudi Merkez Konseyi eski Başkan Yardımcısı ve United Israel Appeal’in Başkanı Michel Friedman’ı korumakla görevliydi. Avukat ve oldukça tartışmalı bir televizyon talk-show programının yapımcısı olan Friedman, Yahudi cemaatindeki resmi görevinden 2003 yılında ayrılmıştı. Buna rağmen 51 yaşındaki Friedman, Almanya’nın en çok tehdit edilen kişilerinden biri.
Friedman, Alman polisi tarafından evinde kokain izlerine rastlanması ve Doğu Avrupa hayat kadınlarını kokain kullanmaya teşvik ederken görüntülenen video kasetlerinin ele geçirilmesi üzerine görevlerinden ayrılmıştı. Şu anda gündemde yer alan açıklamalar ise Almanya’da kamuoyunun hareketlenmesine ve henüz cevaplanmamış soruların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yahudi cemaatindeki kaynaklar, Friedman’ın siyasi kariyerinin sonunu getiren suçlamalarda neo-Nazi sempatizanı korumaların etkisi olduğu ihtimali üzerinde duruyor.
Friedman’ın yaşadığı Hessen bölgesinin polis yönetimi, korumaların aşırı sağ ile olan bağlantısına, zimmete para geçirme iddiaları üzerine yapılan araştırmalar esnasında rastladı.
Polis baskınları sırasında, araştırmacılar Friedman’ın korumalarından birinin Führer tarafından imzalanmış takdir sertifikasına sahip olduğunu öğrenince oldukça şaşırdı. Bir diğerinin bilgisayarında ise yasaklanan Nazi Partisi amblemine rastlandı. Ayrıca korumalardan birinin SS üniformasıyla çekilmiş bir fotoğrafı da bulundu.
Buluntuları şaşkınlıkla karşılayan Friedman, “Detaylı ve kapsamlı bir araştırma yürütülmeli. Bunlar ufak ihlaller değil. Bu beyefendilerin beni – fikirlerini paylaştıkları – neo-Nazi’lerden korumaları gerekiyordu.” dedi.