Bet-Din`den Cemaat üyelerimizi bilgilendirmek amaci ile duyurulur

Bu sene 5767 İbrani yılına göre 2 Nisan Pazartesi akşamı başlayarak 10 Nisan Salı günü sona erecek olan Pesah Bayramı vesilesiyle dost ve akrabalarının bayramlarını kutlamak isteyen dindaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, cemaat kurumlarımızın özenle hazırladıkları hediyelikleri tanıtıyoruz. Tüm kurum yetkilileri

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

1) Bu sene Taanit Behorot  duası  2 Nisan  pazartesi günü Şişli  Sinagogunda saat 7:30 da, Caddebostan  Sinagogunda saat 7:00 de yapılacaktır.
2) Son Hamets yeme saati ( Biur Hamets ) 2 Nisan Pazartesi  9:50’dir.
3) Bu sene imalat parkurunda doğan ve giderilemiyen teknik aksaklıklardan dolayı yerli üretim yapılmamış olup Matsa  ve Matsa Unu ürünleri yurtdışından ithal edilmiştir.
4) Tarım ve Köyişleri bakanlığınca ithalat izinleri mevcut ve tüm sağlık analizleri yapılmış İthal ürünleri şöyle sıralıyabiliriz :
Matsot Rishon Hamursuz Unu Menşei: İsrail: 908GR 7.00 YTL, Matsot Rishon Hamursuz Menşei: İsrail 1KG 10,00YTL, Matsot Rakunsen’s 408GRx5 ADET Menşei: İngiltere  2KG 20,00 YTL, Matsot Rakunsen’s Menşei İngiltere 408GR 4,00 YTL, Matsot Ukrayna Hamursuz Menşei: Ukrayna 1KG 7,50
5) Hahambaşılığın  nezaretinde KAVAKLIDERE firmasında  imal edilen kırmızı “Alicante Carignan” ve beyaz “Angora” şarapları Kaşer Lepesah etiketli olarak satılmaktadırlar.
6) Sizlere seçenek sunmak adına İthal edilen şarap markaları ise HERZOG ve DAVİD KİNOR dur.
7)Bu sene Hahambaşılığın  kaşerut kontrolünde üretilen kaşer lepesah peynir çeşitlerimiz Taim  markası ile satışa çıkmıştır.Ezine Koyun Beyaz peynir 1 kg.lık  vakum ambalaj ve kapalı kutularda, İnek Peyniri 650Gr.lık  vakum ambalaj ve kapalı kutularda, Taze Kaşar peynir yarım kiloluk vakumlu ambalajlarda, dil peyniri  ve dilimli kaşar da  250 gr’lık  vakumlu ambalajlarda satışa sunulmuştur. Ayrıca kaşer lepesah halav İsrael Danimarka menşeyli Rokfor peyniri de ürünlerimiz arasındadır.
8)Bu yıl Hahambaşılığımızın nezareti altında  incir, kayısı, kakao, pudra şekeri ve toz karabiber imal edilmiş olup Kaşer et satan  kasaplarda ve Caddebostan’daki Koşer Şarküteri   ürün satış noktalarında   satışa sunulmuştur.
9) Or-Ahayim ve Mişne Tora’dan  (ÖYD) kaşer lepesah  hediyelik tatlılar  tedarik edilebilir.
10) Göztepe ‘de bulunan Robelyu ve İhtiyarlar  Yurdu’nun evlere Kaşer  Lepesah  servisleri vardır.
11) Harbiye’deki  Carne  Lokantasında  ve Eminönü   Levi Lokantasında  Hol Amoed  günleri Kaşer Le Pesah yemek servisi yapılmaktadır.
12) Değerli dindaşlarımızın bu duyuruya gereken önemi vereceklerinden emin olarak, hepinizin Pesah Bayramını kutlarız .
Moadim  Lesimha
Bet -Din  Atsedek