İsrail Başkonsolosu Mordehai Amihai`den İzmir`e dostluk ziyareti

İsrail Başkonsolosu Mordehai Amihai, Türkiye`nin en büyük ikinci Musevi Cemaati`nin yaşadığı İzmir`i ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nu makamında ziyaret eden İsrail Başkonsolosu Amihai, İzmir`in çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye`nin en büyük ikinci Musevi Cemaati &#

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İzmir’de çok sayıda Musevi vatandaşın yaşadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bir İsrail kenti olan Hayfa ile İzmir’in kardeş şehirler olduğunu hatırlatarak: “Burada yaşayan Musevi vatandaşlarımızla aynı kültürü, coğrafyayı uzunca bir süredir paylaşıyoruz. Karşılıklı kültür etkileşimlerimiz var. Sayın Konsolosla hem bunları hem de iki ülke arasındaki ilişkileri, karşılıklı işbirliklerini görüştük.
Kardeş şehrimiz Hayfa’nın Belediye Başkanını da İzmir’e davet ettik. İlişkilerimizin daha da gelişmesini diliyorum” diye konuştu.
Başkonsolos Mordehai Amihai, İzmir’e ikinci kez geldiğini belirterek, “İzmir ile kültürel ve ticari işbirliğini artırmak için yapabileceğimiz projeler konusunda görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
Başkonsolos Yardımcısı Michal Gur-Aryeh ve İzmir Musevi Cemaati Başkanı Jak Kaya’nın da katıldığı ziyarette, Başkan Kocaoğlu, İsrail Başkonsolosu Amihai’ye, saat kulesi amblemi hediye ederken; Mordehai Amihai, Başkan Kocaoğlu’na Michael Bar-Zohal’in “To Be a Free People”  kitabını hediye etti.