Tip Bayrami Or-Ahayim`de kutlandi

14 Mart Tıp Bayramı, Balat Or-Ahayim Hastanesi`nde bir kokteyl ve konferans ile kutlandıTıp dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan bir grup doktor, ilk önce Alegra Torel Geriatri Pavyonu`nu ve yeni yerine taşınan Fizik Tedavi Merkezi`ni ziyaret ettiler.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hastane Başhekimi Dr. Tunç Çelebi açılış konuşmasından sonra sözü Or-Ahayim’in tıp konusunda  en kıdemli kişisi olan Dr. Seval Şenkal’a bıraktı. Dr. Şenkal Or-Ahayim Hastanesi’ndeki deneyimlerini anlattı. Günün konuşmacısı, Or-Ahayim’in terapi seanslarına destek veren, Psikiyatri Uzmanı Dr. Selim Başarır idi. Dr. Başarır, Atatürk’ün liderlik dehasını örneklerle dile getirdi. “Toplum fertleri arasında hak ve özgürlük, kadın-erkek eşitsizliğini gidermek, Türk kadınının haklarına nasıl sahip çıkacağının yollarını tespit etmek vardı.”
Dr. Başarır: “Atatürk, doğumu izleyen birkaç yıl içinde ard arda ölen üç çocuktan sonra dünyaya gelen bir çocuktu. Ebeveynlerini kederden kurtarıp mutlu kılmayı kendine görev edinmişti. Doğduğu “ölüler evine” karşı olan görevi yerini, “savaşta yıkılmış ölüler ülkesini” kurtarmaya bırakır. Devrimleri, kendisine inanan milletinden aldığı güçle gerçekleştirir. İlk önce anlatır, dinler, ikna eder, uygulatır, yakından izler, sorun çıktığında kaynağına yakın durup süreci tekrar başlatır” dedi.
Or-Ahayim Yönetim Kurulu Başkanı Jojo İllel, Dr. Selim Başarır’a konferansıyla “Tıp Bayramı Kutlamasına” olan katkısı için teşekkür etti ve Or-Ahayim’in tarihini anlatan “Sevgi ve Şefkatin 100 Yılı” adlı kitabı hediye etti.