Şemeş Karmiel Dans gösterisi

13 Mart Salı akşamı Mustafa Kemal Gösteri Merkezi`nde Şemeş Karmiel Dans gösterisi gerçekleşti. Bu yılki gösteriye Tel Aviv Üniversitesi Dans Topluluğu`nun yanı sıra İsrailli ses sanatçısı Osnat Zeno da katıldı.Ester YANNİER

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz sene ilk kez  yine aynı salonda  bir gösteri gerçekleştiren ekip, büyük beğeni toplamıştı. Bu sene  “Lev el Lev” (Kalpten Kalbe) başlığıyla sahne alan Şemeş Karmiel Dans Grubu ve Tel Aviv Üniversitesi Dans Topluluğu dansçıları renkli giysileri, senkronize hareketleri ve başarılı dansları ile göz kamaştırırken, İsrailli ses sanatçısı Osnat Zeno güzel sesiyle kulakların pasını sildi.

Gösteri öncesinde  kısa bir konuşma yapan GKD Başkanı İsmail Bahar; gençlerin yıl boyunca devam eden çalışmalardan söz etti ve “Müzik ve dans evrenseldir. Sevgi ile kenetlenmiş, barış dolu yarınları gençlerimiz yaratacaklar.  Görevimiz onlara destek vermek ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini sağlamak. İki yıl önce oluşturulan Şemeş Karmiel Dans Grubu’nun ilk tohumları yıllar önce GKD’de atıldı ve gittikçe genişleyerek bu günlere ulaştı. Onları izlemek, heyecanlarını paylaşmak, birlikteliklerini görmek mutluluk ve keyif veriyor” dedi. Bahar ayrıca, gecenin gerçekleşmesine destek veren  Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’ya, Tuna Alkan’a, takımın çalıştırıcısı Verda Hason, koreograf ve sanat danışması  Şelomo Maman ve diğer gençlik dernekleri YSK ile DYD başkanlarına teşekkür etti.

İki bölümden oluşan gösteride  dans ekipleri kimi zaman beraber, kimi zaman solo gösterilerle izleyenleri tarihten günümüze bir yolculuğa çıkardılar. Gecenin sonunda iki ekibin çalıştırıcılarına günün anısına teşekkür plaketleri sunuldu.