Boğaziçi`nde “Karanliği Sorguluyoruz”

Marsel RUSSOTürkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasındaki ilişkiler, sadece günümüz Ortadoğu`sunda değil, tüm dünyada ilgi uyandıran ve önem atfedilen bir konudur. Bu yazıda İsrail`in kuruluşundan bu yana Türk-İsrail ilişkilerini genel hatlarıyla inceliyoruz

Perspektif
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ocak ayında gerçekleşen Hrant Dink suikastinin ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ırkçılığı, azınlık politikalarını ve ifade özgürlüğünü sorgulamak üzere bir araya geldi. Hırant Dink’in eşi  Rakel Dink’in konuşmasındaki “Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılmaz” sözünden hareketle “Karanlığı Sorguluyoruz” adı altında toplanan öğrenciler, dört hafta sürecek bir kampanya için harekete geçti.
Bir ay sürecek panelde, açık ders, basın atölyesi, belgesel gösterimi, fotoğraf sergileri ve konserlerin yanı sıra  Türkiye’nin geçmişindeki ayrımcı siyasetler sorgulanacak. Azınlıkları anlamak, bilinmeyen tecrübeleri dinlemek ve üzerine düşünmek üzere toplanan öğrenciler, “ötekini anlamak” yoluyla karanlığı sorgulamayı hedefliyor.
Taha Parla, Nazan Üstündağ, Nükhet Sirman gibi Boğaziçi Üniversitesi hocalarının yanı sıra Roni Margulies, Arus Yumul, Ferhat Kentel, Ferda Keskin gibi çok sayıda akademisyen, yazar ve azınlık gruplarına mensup kişilerin yer alacağı panel ve açık dersler 12 Mart günü üniversite kampüsünde başladı.