GKD`de Kültür Gecesi

8 Mart Perşembe günü Göztepe Kültür Derneği, Dostluk Yurdu Derneği ve Yıldırım Spor Kulübü`nün sevgilerini ve tecrübelerini birleştirerek ortaklaşa düzenledikleri “Kadınlar Günü” faaliyeti yoğun bir katılım ile GKD`de gerçekleştiSibel KONFİNO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Göztepe Kültür Derneği’nde 28 Şubat Çarşamba Yahudi gelenekleri arasında çok önemli bir yeri olan “Ketuba” nın konu edildiği bir kültür gecesi düzenledi.
İrvin Mandel’in karikatür sergisinin sunulduğu ve birbirinden değişik Ketubaların sergilendiği geceye konuşmacı olarak  Rav İzak Alaluf katıldı. Ketubalar, dizayn açısından farklı olsa da içeriği açısından hep aynı ve her zaman kadın haklarının ağır bastığı belgeler olmuştur diyen Rav İzak Alaluf verdiği önemli bilgiler ve örneklerle bu belgenin bir Yahudi evliliği için ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini ve Ketuba’nın tüm dünyada resmi bir evlilik belgesi olarak kabul edildiğini açıkladı.
GKD Kültür çalışanlarının hazırlayıp sundukları slayt gösterisi, dünya genelindeki Ketuba çeşitliliğini ve bunun da hazırlanmasının ayrı bir sanat dalı olduğunu gözler önüne serdi.