İzmir Cemaati`nden haberler

8 Mart Perşembe günü Göztepe Kültür Derneği, Dostluk Yurdu Derneği ve Yıldırım Spor Kulübü`nün sevgilerini ve tecrübelerini birleştirerek ortaklaşa düzenledikleri “Kadınlar Günü” faaliyeti yoğun bir katılım ile GKD`de gerçekleştiSibel KONFİNO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

*Karataş Hastanesi’nde yeni yönetim kurulu:  Özverili çalışmaları nedeni ile İzmir cemaatinin taktirini kazanan hastane eski kurulda görev alan üyelerinin çoğunluğunun yeniden göreve getirildi. Yeni yönetim kurulu: Nesim Levi, Avram Hasan, Avram Bencuya, Jak Sigura, Viktorya Sinay, Viktor Levi, Leon Teri, Moiz Abuaf ve  Munir Mercan.
*Purim kutlandı: Çocuklar için çok anlamlı olan günde Sunday School ve Kültür Derneği gençleri yardim severlik örneği gösterdiler. Küçükler, eğitmenlerinin  desteği ile hazırladıkları el emeği, göz nuru  objeleri  İzmir Kemeraltı Kimsesiz Çocuklar Derneği’ne hediye ettiler.
Aynı gece gençlerin katılımıyla bir  kıyafet balosu da düzenlendi. Bayram, Karataş Hastanesi İhtiyarlar Yurdunda da kutlandı. Pansiyonerler, soprano Linet Saul ve Avram Aji’nin Judeo-Espanyol şarkılarına eşlik ederek eğlendiler. 
*Kültür Derneği 60 yaşında: İzmir Kültür Derneği (Liga) kuruluşunun 60. yılını Hilton Oteli’nde düzenlenen bir gece ile kutladı. Cemaat büyüklerinin anıldığı, anekdotların anlatıldığı etkinlikte katılımcıların anıları canlandı.  Kültür Derneği Başkanı Rabi Hazan ve Cemaat Başkanı Jak Kaya konuşmalarında küçülen ancak  birbirinden  desteğini esirgemeyen cemaat kurumları hakkında bilgi verdi ve herkesin cemaat çalışmalarına duyarlı olmasını rica etti.
Moti Katan ve Lori Sen’in idaresindeki koro, mini skec ve Hayim Gomel’in gitarıyla söylediği altmışlı yılların şarkıları bir müzik şöleni sundu. DJ Moris Misafir’in gençleri coşturan müziği ile kutlama geç saatlere kadar devam etti.