DERMAMED 13. yilinda Kemerburgaz`da...

1994 yılında Etiler İstanbul`da, Dr. Levent Türbedar tarafından kurulan Dermamed, Medikal Estetik uygulamalarının yapılmaya başlandığı ilk merkezlerden biridir. Estetik Tıp alanındaki son yenilikleri bulabileceğiniz en güvenilir adreslerden biri olan DERMAMED, doktor ve estetisyenlerden oluşan 40 kişilik kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyorZelda TARABLUS

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dermamed Güzellik Merkezleri’nde sağlıklı güzelleşmeye nasıl yaklaşılıyor?
Güzellik öncelikle sağlıklı olmayı gerektirir, o yüzden tüm tıp sistemlerini ilgilendirir. Her biri doktor sorumluluğunda çalışan merkezlerimizde bizler tepeden tırnağa hastamızın her şeyiyle ilgileniriz. Belki lokal yağlardan konuşuruz ama o kişinin tiroid bozukluğuna, genetiğine ,psikolojisine, mesleğine, aile yapısına, beslenme alışkanlıklarına, yaşına, doku yapısına ve beklentilerine, hatta kişisel bütçesine uygun tavsiyelerde bulunuruz. Yaşamlarını pozitif yönde etkilemeye çalışır, kendilerini sevmeyi, ufak ama rahatsız edici sorunlarını azaltmaya çalışırız. Bize gelen kişiler her ne kadar sağlıklı da olsa biz onlara“müşteri” diyemeyiz; hasta doktor ilişkisini, sorumluluğunu asla unutmayız. 

Güzellik merkezleri doğru adresler midir? İnsanların muayenehane veya hastanelere gitmeleri daha doğru değil mi acaba ?
Estetik için endüstri ürünlerinin tıp ile buluştuğu yerler güzellik merkezleridir. Çünkü bize gelenler hasta değildirler, teknolojiden sağlıklarını tehlikeye atmadan yararlanmak istemektedirler. Gelişen teknolojiyi iyi bir şekilde takip edip insana uygun bir şekilde kullanabilmek farklı bir tıbbi yaklaşımı gerektirir. Böyle bir yaklaşım biçimi hastanelerde  ve de hastalar arasında pek uygun düşmez.

DERMAMED’ler de ne tür hizmetler veriyorsunuz?
Kısaca, “neştersiz estetik uygulamaları” diye adlandırabiliriz. Günümüzde ameliyatlık bir duruma gelmeden önce denenmesi gereken bir çok şey var. Hizmetlerimizi başlıklandırmak gerekirse; Lazer uygulamaları, bölgesel incelme ve selülit tedavileri, Anti-Aging ve Cilt yenileme uygulamaları, Kılcal varis tedavileri, Cilt ve Vücut bakımları diye sıralayabiliriz.

Yaz ayları yaklaşıyor, incelme ve selülit için neler yapıyorsunuz?
Zayıflama ve lokal yağlanmada; diyet ve egzersiz motivasyonları eşliğinde yaptığımız tedavilerle vücutta şekil düzelmesi, sarkmaları toparlamak, sellülitleri azaltmak artık daha da başarılı. Bunlar için tabii ki kişiye özel Lipoliz, Mezoterapi, Karboksi tedavisi, LPG, Power Plate, Radyofrekans kombinasyonları çok iyi sonuç vermektedirler.

Yüzü gençleştirmek, lekelerden, aknelerden kurtulmak mümkün mü?
Nispeten evet diyebiliriz bu soruya. Kimyasal peelingler, mikrodermabrazyon, lazerler, mezoterapi, Mavi Işık (PPX), Radyofrekans ile yapılan biostimülasyonlar ile cildi yüzeyden aşağıya doğru uyarıyor ve “yara iyileşme mekanizmasını” yara oluşturmadan harekete geçirebiliyoruz, bu da yenilenmeyi ve hacimsel artışı sağlıyor. Tabii ki yaşlanma durdurulamaz, ama cilt, yaşının en sağlıklı haline getirilebilir. Kırışıklıklardan, lekelerden, kılcal damarlardan kurtulur, nem ve kolajenini  yeniden kazanarak sıkılaşır, böylece sarkmalar toparlanır. Ayrıca merkezlerimizde Doktor uygulamalarını destekleyici nitelikte periyodik cilt bakımları da çok başarılı içeriğe sahip Murad ürünleri ile yapılıyor. Doğru ürünü kullanarak cildimize destek vermek tüm bu konular için çok önemli.

Merkezleriniz de Dolgu ve Botox enjeksiyonu uygulanıyor mu? Sakıncaları nedir?
Dolgu maddeleri bir hayli geliştirildi, yan etkilerini neredeyse artık hiç görmüyoruz. Ama sadece uygun kişilere ve uygun miktarda yapılması halinde başarılı sonuçlar elde edilebilir. Botox uygulaması da aynı şekilde hassas bir konu. Yanlış ve estetik olmayan uygulamalar hastayı güzelleştirmek yerine “itici” kılabilir. Halbuki doğru hasta da, doğru uygulamalar estetik ve sağlık açısından deriye katkı sağlar. Kaş arasındaki çatıklığı yumuşatmak, düşük kaşları kaldırmak, problemli bir göz çevresini basit bir uygulamayla yok etmek Botox ile hiç de zor ya da zararlı değildir.

Merkezlerinizde varis ve kılcal damar tedavisi de yapılıyor mu?
Bacaklarda ameliyatı gerektirmeyecek ve bir damar hastalığını düşündürmeyen, estetik düzeydeki damarlara skleroterapi yıllardır başarı ile uygulanmaktadır. Daha ince damarlara duyarlı özel varis lazerlerimiz ile yaptığımız uygulamalarla da 3 ila 5 seansta %70ᇮ oranında başarılı sonuçlar elde ediyoruz.

Epilasyon konusunda zaten deneyimli olduğunuzu biliyoruz, yeni bir şeyler var mı?
Evet epilasyonda lazer ile tedaviyi artık halkımıza kabul ettirdik sayılır. Genç yaştan itibaren bay ve bayanlar bu konfordan yararlanmaktadırlar. Çok kısa (4Lj seansta) başarılı sonuçlar alınabildiği gibi kişisel farklılıklar yüzünden dirençli vakalarla da karşılaşıyoruz. Bunlar için yeni cihazlarımız ve bazı özel tekniklerimiz var. İnce kıllar için yeni bir teknoloji olan  Mavi ışık (PPX) kullanıyoruz.

Yüz ve vücut bakımı uygulamalarınızdan bahseder misiniz?
Sadece Maçka ve Kemerburgaz şubelerimizde AquaSpa ile unutulmaz bir vücut bakımını, kendine ödül verebilenlere keyifle sunuyoruz. Ayrıca Kemerburgazda 2 kişilik özel bir masaj birimimiz de mevcut. Rahatlatıcı ve tedavi edici özel ürünlerle vücut bakımlarını tüm şubelerimizde bu sezon başlatıyoruz.
Patenti Dermatolog Dr. Howard Murad’a ait Murad ürünleri, Fransa’nın en köklü markalarından PAYOT ve Oksijen Terapi ile profesyonel yüz bakımlarında da; akne, cilt kuruluğu, lekeler, cansızlık, kızarıklık ve gevşeklik sorunlarını giderici özel bakımlar uyguluyoruz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
www.dermamed.com.tr
ETİLER: 0212/ 287 04 68  
MAÇKA: 0212/ 343 96 83
KIZILTOPRAK: 0216/ 345 89 29
BAKIRKÖY: 0212/ 543 10 30
BAHÇEŞEHİR: 0212/ 669 82 59
KEMERBURGAZ: 0212/ 322 57 37
ÇORLU: 0282/ 650 32 70